Leider Club pakt uit met statement voor play-off 1 door Essevee met huid en haar te verslinden (5-0)

"José es un poco loco" en dat illustreerde de prettig gestoorde Izquierdo door na de 3-0 van zijn voet een zonnebril op te zetten.
Photo News "José es un poco loco" en dat illustreerde de prettig gestoorde Izquierdo door na de 3-0 van zijn voet een zonnebril op te zetten.
5-0! U leest het goed en neen we hebben niet te diep in het glas gekeken op een of ander feestje. Club Brugge pakte vanavond in de topper tegen Zulte Waregem uit met een absolute glansprestatie. De machine van Michel Preud'homme draaide op volle toeren en deed bij momenten denken aan de bulldozer die vorig jaar richting de titel denderde. Niks dan uitblinkers in Jan Breydel, maar dé man van de match? Doe toch maar Ruud Vormer. Goed voor twee goals en alweer een beetje steviger in de Brugse harten. Op collectief vlak was dit met het oog op play-off 1 dan weer een loepzuivere referentiematch.

De Grote Club-show, onze chef voetbal zag Club Brugge wervelen in een verbluffende eerste helft en freewheelen in een overbodige tweede. Lees zijn immer scherpe analyse nu op HLN SPORT PLUS, exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken lang voor slechts 1 euro.

Entertainment van de bovenste plank en een goeie show begin je maar beter stevig om het publiek meteen op de hand te krijgen. En nét dat deed Club Brugge vanavond perfect. Een furieuze start, niet toevallig richting de eigen vurige aanhang, resulteerde na nog geen vijf minuten in de 1-0 van Ruud Vormer. Prima voorzet De Bock en de Nederlandse cultheld kopte aan de tweede paal onhoudbaar binnen. De vlam in de pan en na een halfuur stond het al 3-0. Eerst pikte Bjorn Engels op corner nog eens een goaltje mee en vervolgens was het de beurt aan feestbeest bij uitstek José Izquierdo om te scoren. Even naar de bank een zonnebril ophalen, dacht 'Joske'. Met dank aan sidekick Helibelton Palacios op de bank. En nog voor de koffiebreak stond het al 4-0. Jawel, nog eens Ruud Vormer. Alweer perfect opgedoken aan de tweede paal. "Ruud, Ruud, Ruud!" Jan Breydel in Tomorrowlandsfeer. Essevee knock-out, niks tegen te beginnen gewoon. Wat een klap.

Snipperdag Butelle
Na de rust nam blauw-zwart wat gas terug, niet geheel onlogisch bij zo'n tussenstand natuurlijk, maar zelfs dan slaagde een naar de slachtbank geleid Zulte Waregem er niet in om een vuist te maken. Eén luttele kans kregen de bezoekers en het schot van Onur Kaya was een trainingsballetje voor Ludovic Butelle. Die had eigenlijk evengoed thuis kunnen blijven vanavond. Club had genoeg aan de klasse van Vanaken, de onweerstaanbare drang van Vormer en de dribbels van 'Joske' Izquierdo. Afgekruid met een onvermoeibare Jelle Vossen.

5-0 en het kon nóg erger
Zouden we nog doelpunten krijgen? Nog eentje: invaller Abdoulay Diaby, gebrand op zijn goaltje, miste eerst oog in oog met de getergde Sammy Bossut, maar in de rebound dwong hij nog een penalty af. Een klusje voor Jelle Vossen, die feilloos zijn 15de doelpunt van het seizoen tegen de touwen joeg. Forfaitcijfers en meteen de zwaarste pandoering ooit voor Zulte Waregem in de reguliere competitie. En dan mogen ze nog blij zijn dat Hans Vanaken, Lex Immers en voordien vooral Jelle Vossen nog andere kansen onbenut lieten. Just a perfect evening voor Club Brugge. Dit is een ferm statement richting play-off 1 van de leider. En de evenaring van dat straffe record van 55 thuismatchen met minstens één doelpunt is een feit. 'The Blues' on fire!

Photonews
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
BELGA
Photo News18 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ronny Popelier

  Eerst de Brugse paardenbril afdoen, en dan pas realistisch oordelen. De waarheid kwetst waarschijnlijk bij Brugge, gewonnen van een heel heel zwak onwaardig Waregem.

 • fidel v

  Ja niet moeilijk zw defensie in de lappenmand en dan nog een penalty cadeau. We zulken zien als defentie terug is in de po1 .

 • Kevin D'Hondt

  Patricky massage... en toch staan ze eerste ..

 • ronny verstraete

  Patrick, ik vermoed dat je ook zo een Brugge hater bent !

 • ronny verstraete

  Ronny.....onozel manneke