Legear maakt zijn debuut in shirt Standard (en houdt het na een helft voor bekeken)

PHOTO_NEWS

Na zijn overgang begin deze maand, heeft Jonathan Legear er deze namiddag zijn eerste minuten in het shirt van Standard opzitten. De middenvelder debuteerde in een oefenduel tegen de Bosnische derdeklasser FC Bosna Sema. De Rouches, een mix van beloften en spelers van de A-kern die weinig aan spelen toekomen, wonnen met 1-0 dankzij een goal van Jaadi. Legaer bleef tijdens de pauze met een lichte contractuur in kleedkamer.

PHOTO_NEWS

Legear speelde op de Académie Robert Louis-Dreyfus een onopvallende partij en kon -logischerwijs- niet verbergen dat zijn laatste officiële speelminuten dateren van play-off II vorig jaar, waarin hij één keer voor KV Mechelen uitkwam. Zowel bij Olympiakos als Blackpool speelde hij geen minuut. Het was de bedoeling dat hij een uurtje op het veld zou staan, maar een in de eerste helft opgelopen lichte contractuur belette dat.

PHOTO_NEWS

Het lijkt dus erg onwaarschijnlijk dat Legear dit seizoen nog in actie komt voor de Rouches. Riga weigert ook een datum op zijn debuut in de A-ploeg te plakken en wil hem alle tijd geven om weer op niveau te raken. "Het principe met Legear is simpel: we nemen geen enkel risico met hem. Het zal stapje per stapje worden...", aldus de coach.

STANDARD: Kawashima, Van Den Ackerveken, Cauffriez, Dussaut, Stam, Enoh, Lumanza, Legear, Jaadi, Milosevic, Vinicius.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS