Legear: "Beste niveau terugvinden bij Standard"

BELGA
Jonathan Legear is bijzonder tevreden dat zijn voormalige club Standard hem opnieuw in de armen heeft gesloten. De 27-jarige aanvallende middenvelder ging zelf aankloppen bij de Rouches en kreeg er na enkele constructieve gesprekken een basiscontract. Hij tekende voor anderhalf seizoen bij de club waarbij hij opgeleid werd, met een optie op twee bijkomende seizoenen.

"Ik wil de directie van Standard van harte bedanken voor deze kans die ik gekregen heb", aldus de voormalige Rode Duivel op de clubwebsite van de Rouches. "Toen ik dit voorstel kreeg, heb ik niet getwijfeld. Het financieel aspect was in mijn ogen dan ook niet belangrijk. Ik wil keihard werken om mijn beste niveau terug te vinden en Standard zo iets terug te geven voor het vertrouwen dat de club in mij heeft geschonken", verduidelijkte de blonde middenvelder.
    
De carrière van Legear, twee keer Rode Duivel (vier selecties), raakte op een zijspoor toen hij in 2011 Anderlecht verliet voor het Russische Terek Grozny. Bij KV Mechelen probeerde hij vorig seizoen zijn carrière te herlanceren, zonder succes. Na een korte periode bij het Griekse Olympiakos, verkaste de flankaanvaller naar Blackpool, maar daar speelde hij geen minuut.

"We wilden Jonathan een tweede kans geven", klinkt het bij Axel Lawarée, sportief directeur van de Luikenaars. "De tests hebben aangetoond dat hij fysiek in orde is. Hij moet nu hard werken om geleidelijkaan een goed niveau te halen, zoiets komt niet meteen. De bal ligt in zijn kamp."

Legear is de derde nieuwkomer bij de Luikenaars deze wintermercato, naast de Nigeriaan Imoh Ezekiel (die gehuurd wordt van Al-Arabi) en de Zweed Jiloan Hamad (die van Hoffenheim geleend wordt).