Leekens ontslaan kan Club Brugge 3 miljoen euro kosten

afp
Dat Georges Leekens een waterdicht contract had, was al langer duidelijk, maar dat een ontslag Club Brugge maar liefst 3 miljoen euro zou kunnen kosten, is best opvallend. Voorzitter Bart Verhaeghe moet hopen dat blauw-zwart morgen wint op het veld van Lierse om de rust te laten weerkeren. Is dat niet het geval, dan zit Verhaeghe met een gigantisch probleem.

Dag op dag twaalf maanden geleden werd Adrie Koster ontslagen bij Club Brugge. De kans dat de geschiedenis zich vandaag herhaalt, is klein - morgen is een andere dag natuurlijk. De zwarte oktobermaand, met drie nederlagen, één gelijkspel en slechts één zege, speelt niet meteen in het voordeel van Leekens.

De bestbetaalde trainer van België staat onder grote druk en dat werd gisteren duidelijk. Terwijl zijn spelers individueel of in kleine groepjes een hersteltraining afwerkten, probeerde hij een oplossing te vinden voor zijn problemen. Symbolisch daarbij: de ramen op de eerste verdieping, die anders een blik op Jan Breydel bieden, werden deze keer afgedekt door gordijnen.

Dick Advocaat
Eén troef heeft Leekens alvast in handen. In zijn driejarig contract heeft hij een ijzersterke ontslagregeling laten stipuleren. Als hij nu wordt ontslagen, zal hij de volledige duur van zijn driejarige verbintenis uitbetaald krijgen. Volgens cijfers van La Dernière Heure zou het in dat geval gaan om een bedrag van maar liefst drie miljoen euro.

Om even te situeren: Dick Advocaat kocht in april 2010 - na zes maanden bij de Rode Duivels - zijn nog lopende contract van anderhalf jaar af voor 750.000 euro.

belga
ap
photo_news


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00