Laurent Guyot niet langer trainer van Cercle Brugge, Jeunechamps neemt over tot einde van het seizoen

BELGA
Cercle Brugge en coach Laurent Guyot (49) hebben de samenwerking beëindigd. Dat liet ‘de Vereniging’ zelf weten in een communiqué. José Jeunechamps neemt alvast over tot het einde van het seizoen.

“De gesprekken hebben uitgewezen dat beide partijen hun verdere toekomst afzonderlijk willen voortzetten, rekening houdend dat play-off 2 geen enkele nieuwe doelstelling meer inhoudt”, klinkt het in een officiële mededeling. “Cercle Brugge bedankt Laurent Guyot voor de geleverde inspanningen en vooral voor het behoud van Cercle in 1A.”

Cercle sloot de reguliere competitie op de dertiende plaats af. In groep B van play-off 2 hebben de West-Vlamingen zeven op achttien, daarmee tellen ze acht punten minder dan groepsleider KV Kortrijk. Afgelopen weekend ging Cercle nog pijnlijk onderuit op het veld van Zulte Waregem: 6-2. 

Guyot volgde in juni vorig jaar Frank Vercauteren op. Hij was in het begin van zijn trainersloopbaan vier seizoenen lang beloftetrainer van FC Nantes. Vervolgens ging hij in de Ligue 1 als hoofdtrainer aan de slag bij Boulogne-Sur-Mer, waarna Sedan volgde in de Ligue 2. Nadien werkte hij met de grootste Franse talenten bij de Franse nationale jeugdselecties U16 en U17. Aansluitend werd Guyot in 2015 directeur van het opleidingscentrum van Toronto FC, een club uitkomend in de Major League Soccer, waar hij in januari 2018 beloftecoach werd. Deze functie ruilde hij in om hoofdtrainer te worden van Cercle Brugge.

Trainerswals seizoen 2018-2019

30 augustus 2018: Excel Moeskroen ontslaat na een dramatische seizoensstart (0/15) coach Frank Defays. Assistent Laurent Demol neemt voorlopig over. De club zal de komende dagen een opvolger aanstellen.

2 september 2018: De Duitser Bernd Storck volgt Frank Defays op bij Excel Moeskroen, rode lantaarn met nul op achttien. Hij tekent er een contract voor een seizoen, met optie voor nog een jaar.

8 oktober 2018: Yves Vanderhaeghe moet vertrekken bij AA Gent. De Buffalo’s staan na tien speeldagen op de zevende plaats in de Jupiler Pro League en gingen thuis zwaar de boot in tegen Club Brugge (0-4) en Racing Genk (1-5).

10 oktober 2018: De Deen Jess Thorup is de opvolger van Yves Vanderhaeghe bij AA Gent. Hij zet zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen.

27 oktober 2018: Peter Maes moet opstappen bij Sporting Lokeren, vlak na het 0-0-gelijkspel tegen KV Oostende. De club staat onderin het klassement met 6 op 36. Assistent-coach Arnar Vidarsson neemt tijdelijk over.

29 oktober 2018: Lokeren stelt Trond Sollied aan als opvolger van Peter Maes. De 59-jarige Noor was in het verleden al in België aan de slag als coach bij AA Gent (drie termijnen), Club Brugge en Lierse.

11 november 2018: Waasland-Beveren beëindigt de samenwerking met Yannick Ferrera, daags na de 2-0-nederlaag bij Cercle Brugge. Na de heenronde zijn de Waaslanders pas veertiende in de stand met elf punten.

15 november 2018: Glen De Boeck moet, vijf dagen na het 0-2-verlies tegen Standard, opkrassen bij KV Kortrijk. Yves Vanderhaeghe is zijn opvolger. Vanderhaeghe begon zijn trainerscarrière in 2008 als assistent bij Kortrijk en werd er in de zomer van 2014 hoofdcoach.

17 november 2018: Waasland-Beveren stelt Adnan Custovic aan als opvolger van Yannick Ferrera. De 40-jarige Bosniër ondertekent een contract tot het einde van het seizoen.

16 december 2018: RSC Anderlecht bedankt Hein Vanhaezebrouck enkele uren na een 2-1-nederlaag op Cercle Brugge voor bewezen diensten.

17 december 2018: Karim Belhocine is bij Anderlecht de tijdelijke opvolger van de ontslagen Hein Vanhaezebrouck. In de laatste twee wedstrijden van 2018 krijgt hij Jonas De Roeck als assistent.

06 januari 2019: De Nederlander Fred Rutten is bij Anderlecht de opvolger van de in december ontslagen Hein Vanhaezebrouck.

20 januari 2019: Daags na een zware 4-1-nederlaag in en tegen Eupen zet rode lantaarn Lokeren T1 Trond Sollied en T2 Arnar Vidarsson aan de kant. Glen De Boeck neemt tot het einde van het seizoen over.

6 maart 2019: Gert Verheyen stapt na 28 speeldagen op bij KV Oostende. De kustploeg redt zich met een 1-1-gelijkspel tegen Waasland-Beveren maar wacht al tien duels op een overwinning. Sportief directeur Hugo Broos en assistentcoach Franky Van der Elst nemen voorlopig over.

16 april 2019: Anderlecht en de Nederlander Fred Rutten zetten in onderling overleg een punt achter de samenwerking. Assistent Karim Belhocine neemt over. Hij krijgt Jonas De Roeck en Arno van Zwam als assistenten.

29 april 2019: KV Oostende en Hugo Broos beëindigen de samenwerking. Franky Van der Elst neemt tot het einde van het seizoen zijn taken als coach over.

02 mei 2019: Cercle Brugge zet de samenwerking met coach Laurent Guyot stop. De Fransman loodste de vereniging in zijn eerste seizoen naar het behoud in de eerste klasse, maar moet nog voor het einde van play-offs alweer vertrekken. José Jeunechamps neemt alvast over tot het einde van het seizoen. 

Photo News6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik cappelle

  Maar dat gaan ze graag lezen in Monaco dat Schotte zijn trainer vooral bedankt voor het behoud terwijl de superlatieven en verwachtingen voor het seizoen overweldigend waren. Of zou de beslissing van Monaco komen ? Ja zeker.

 • sandra caboor

  allee weer een neiuwe scheidsrechter in het kamp van cercle brugge

 • Gerrit Baas

  Te verwachten, ging teveel abonnementen kosten. Mensen willen een voetbalploeg zien met nadruk op ploeg. Geen 11 individuen.

 • Danny Willems

  Het wordt hoog tijd! Als hij niet zo verbonden was geweest aan Monaco had hij al lang buiten gelegen! Hopelijk komt er nu een trainer die deze ploeg terug op de rails kan krijgen want anders vrees ik dat wij volgend jaar Lokeren achterna gaan.

 • Marie Delbecq

  Eindelijk het beste nieuws van de dag ,want de vereniging Cercle was gedoemd om te zakken volgend jaar . Guyot is geen slechte trainer maar heeft geen feeling met het Belgische voetbal , zijn wijze van spelen kan in Frankrijk misschien wel tot resultaat leiden maar heeft geen kans in Belgie. Ook voorlijnversterking is er zeker nodig. Grote namen zijn niet nodig als je ziet wat Vrancken kan bekomen in Mech.