KVO-voorzitter over Amerikaanse overnemer: “Ze gaan een gigantische meerwaarde betekenen, mogelijk zelfs voor het Belgische voetbal”

Frank Dierckens verkoopt KV Oostende zo goed als zeker aan Pacific Media Group, een Amerikaans investeringsbedrijf dat voetbalclubs opkoopt en intensief met data werkt. “De deal is voor 95% rond. Financieel zijn we gered”, vertelde de KVO-voorzitter. “Die mensen zijn enorm geïnteresseerd om van KV Oostende een mooie ploeg te maken. Hoe we bij zo’n Amerikaanse gigant terechtkomen? Via Luc Devroe. Ik ben 100% zeker dat ik de club niet verkoop aan de eerste de beste buitenlandse investeerder. De manier waarop zij willen werken, is perfect. Zij zorgen voor het sportieve, daar ben ik minder gespecialiseerd in. Het is ook hun visie om met de jeugd te werken. Qua visie en werking was dit 100% wat ik voor ogen had”, vervolgde Dierckens. “Hun netwerk is enorm. Ze gaan straks een gigantische meerwaarde betekenen voor de club, en mogelijk zelfs voor het Belgische voetbal.” Dierckens behoudt zo’n kwart van de aandelen en behoudt in principe zijn functie als voorzitter. “We blijven een West-Vlaamse ploeg, maar met een Amerikaanse gigant op de achtergrond. En of Patrick Orlans CEO blijft? Daar hebben we eerlijk gezegd nog niet over gesproken, maar dat wordt moeilijk.” 

Bekijk het volledige gesprek met Dierckens:

rv4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Naessens Kristof

  Coucke ging er ook eeuwig blijven, het ploegje van Mariakerke is WEERAL door het oog van de naald gekropen! In een goede 6 jaar 4x een nieuw eigenaar, zegt genoeg.

 • Guido Hutsebaut

  Chris, héél juist....het gaat hier niet over de groep investeerders die Orlans wilde aanbrengen....maar een groep die Luc Devroe aanbrengt, na zijn fout aventuur bij Anderlecht....zo zie je maar hoe 'n balleke rollen kan. Mr.Orlans kan zich verder bezig houden met zijn evenementenburo....nu komt het erop aan van nieuwe sponsors aan te trekken. Dit zal alleen mogelijk zijn als KVO wat beter gaat scoren en er volle tribunes zijn !!! Schrijf KVO maar niet af.

 • Schreurs Chris

  Lees het artikel een goed voor je commentaar heeft. Gaat om een andere Amerikaanse investeerder niet de groep die werd afgewezen.

 • Domien Deschutter

  Haha. Eerst voorstel willen afketsen,nu toch ok...