KV Mechelen strikt Tim Matthys, Bergen ontkent

Matthys zegt Bergen vaarwel.
BELGA Matthys zegt Bergen vaarwel.
KV Mechelen is al volop bezig met de voorbereidingen van volgend seizoen. Vandaag voegde Malinwa vier spelers aan de kern toe. Tim Matthys is de bekendste, maar ook twee jeugdspelers kregen een contract bij de eerste ploeg. Bij Bergen, de huidige club van Matthys, valt men alvast uit de lucht.

Matthys zal dus waarschijnlijk niet met Bergen naar tweede klasse zakken. De middenvelder speelde er vier seizoenen en kwam dit jaar acht keer in 32 wedstrijden tot scoren. Daarvoor droeg Matthys al het shirt van Zulte Waregem en AA Gent en nu tekent hij Achter de Kazerne een contract voor de komende vier seizoenen.

De Belg is niet de enige landgenoot die de selectie van Malinwa komt versterken. De 19-jarige aanvaller Stevy Okitokandjo doet dat ook. Hij zet zijn krabbel onder een tweejarig contract en komt over van de beloften van AA Gent. Daar kroonde Okitokandjo zich met de Buffalo's recent nog tot vicekampioen achter Club Brugge.

Jeugdspelers
De 19-jarige Lionel Nshole en de 16-jarige Yan De Maeyer komen over van de jeugd. Ook zij kwamen tot hiertoe in actie met de beloften.