KV Mechelen pakt eerste driepunter bij Moeskroen na onwaarschijnlijke penaltyfase

Storm schiet Mechelen bij de derde poging vanaf de stip op voorsprong.
Photo News Storm schiet Mechelen bij de derde poging vanaf de stip op voorsprong.
Excel Moeskroen
MOU
Excel Moeskroen MOU
0
1
KV Mechelen KVM
KVM
KV Mechelen
KV Mechelen heeft zijn eerste driepunter op zak gestoken. In een ronduit zwakke wedstrijd had Malinwa aan een ongelooflijke penaltyfase in het begin genoeg voor de zege. Togui en Storm misten, maar telkens mocht de penalty hernomen worden. Storm scoorde bij de derde poging uiteindelijk wel. Moeskroen stelde daar nagenoeg niets tegenover, het bleef dus bij 0-1.

Zowel KV Mechelen als Moeskroen hadden op de eerste speeldag een topclub verrast. Malinwa boog in eigen huis een 0-2-achterstand tegen Anderlecht nog om in een gelijkspel, Moeskroen pakte een knap punt op de Bosuil. Van die sterke prestaties bleef in het onderlinge duel nog maar weinig over. Mechelen domineerde wel, maar kwam moeilijk tot kansen. En als die er toch kwamen, bleek scoren eens te meer o zo moeilijk. Zelfs vanop elf meter had Malinwa drie (!) pogingen nodig om de netten te doen trillen. Zowel Togui als Storm zagen hun zwakke inzet gered, maar hadden allebei het geluk dat doelman Koffi twee keer te snel van zijn lijn was. Derde keer, goede keer dan maar. Nikola Storm ramde de derde penalty via de voeten van Koffi tegen de touwen: 0-1.

KV Mechelen toonde soeverein meesterschap en prikte af en toe nog eens tegen. Togui bewees nogmaals dat hij moeilijk scoort en besloot oog in oog met Koffi te slap op de doelman. Wanneer het dan toch eens lukte voor de Ivoriaan, greep de VAR in wegens héél nipt buitenspel. Moeskroen zette daar werkelijk niets tegenover en mocht dan ook niet klagen met een 0-1-achterstand halfweg.

Bekijk hier de twee penaltymissers van KV Mechelen:

Straffe Koffi

Na de pauze dommelde KV Mechelen mee in met Moeskroen en dus zaten we op den duur naar een slaapverwekkende vertoning te kijken. De thuisploeg probeerde het nu en dan wel, al kon het Coucke nooit in verlegenheid brengen. Mechelen had met Van Damme en Hairemans nog de beste mogelijkheden op hoekschoppen, maar Koffi toonde zich ook vanavond een betrouwbaar sluitstuk. Na twee speeldagen is Koffi duidelijk de beste transfer van Moeskroen gebleken. 

De wedstrijd kabbelde rustig verder naar het einde, van een Moeskroens slotoffensief was helemaal geen sprake. Tot in het absolute slot een hoekschop nog pardoes bij invaller Tabekou belandde. De Kameroener trapte vanop twee meter echter bijzonder knullig over doel. Geen (onverdiende) gelijkmaker, dus. KV Mechelen pakt zijn eerste driepunter, Moeskroen blijft achter met één op zes.

Nikola Storm en maats vieren het doelpunt.
BELGA Nikola Storm en maats vieren het doelpunt.
De derde Mechelse penalty vliegt uiteindelijk tegen de netten.
BELGA De derde Mechelse penalty vliegt uiteindelijk tegen de netten.
Koffi stopt de eerste penalty van Nikola Storm.
BELGA Koffi stopt de eerste penalty van Nikola Storm.
Marko Bakic (Moeskroen, links) en Joachim Van Damme.
Photo News Marko Bakic (Moeskroen, links) en Joachim Van Damme.
Togui scoort, maar ziet de 0-2 even later afgekeurd voor buitenspel.
BELGA Togui scoort, maar ziet de 0-2 even later afgekeurd voor buitenspel.
De potjes koken even over na een gemene overtreding van Joachim Van Damme.
BELGA De potjes koken even over na een gemene overtreding van Joachim Van Damme.
Ciranni (Moeskroen, links) in duel met Kaya.
Photo News Ciranni (Moeskroen, links) in duel met Kaya.
Moeskroen-coach Da Cruz haalt verhaal bij scheidsrechter Dierick.
Photo News Moeskroen-coach Da Cruz haalt verhaal bij scheidsrechter Dierick.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ivan Smissen

    Altijd dubbele gevoelens bij een overwinning van KV Mechelen: je bent nooit zeker of de overwinning op het veld is afgedwongen of met geld is afgekocht. Ze worden immers toch niet gestraft...