KV Mechelen pakt 6 op 6 en blijft in het spoor van Racing Genk, Waasland-Beveren krijgt rode lantaarn

Photo News
KV Mechelen
KVM
KV Mechelen KVM
4
0
Waasland-Beveren WBE
WBE
Waasland-Beveren
Freewheelend naar de zege. Malinwa had geen moeite met Waasland-Beveren (4-0) en blijft in het spoor van RC Genk. De Waaslanders delen nu de rode lantaarn met een herboren Cercle Brugge.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De tussenstand Achter de Kazerne na twintig minuten: 2-0. Het hadden evengoed forfaitcijfers kunnen zijn. KV Mechelen - met de elf die vorige week wonnen van Anderlecht aan de aftrap - greep Waasland-Beveren meteen naar de keel. Een Mechelse stormloop was het.

Een voorzet van Kabore werd door De Camargo aan de tweede paal verlengd tot bij Van Damme. De middenvelder had de openingstreffer tegen zijn ex-club aan de voet, maar knalde recht op Jackers. Een minuutje later was het wél prijs. Malinwa tikte de Wase verdediging in drie baltoetsen helemaal uit. Hairemans diep naar Storm, die De Camargo de makkelijkste goal uit zijn carrière liet scoren. De grensrechter zag nog offside, maar de VAR keurde het doelpunt terecht goed. Treffer nummer negen van het seizoen voor publiekslieveling Igor. Het Mechelse feestje ging verder. De vrijstaande Peyre werkte een hoekschop van Schoofs in doel: 2-0 na twaalf minuten. Job done voor KVM - dit ging een pover Waasland-Beveren écht niet meer rechtzetten.

BELGA

Malinwa bleef goed gebruik maken van de ruimtes die de bezoekers achterin weggaven. De Camargo stiftte oog in oog met Jackers nipt over - dat mist hij normaal niet. Bij dramatisch wegtrappen van Jackers belandde een deviatie van Storm bijna in doel, enkele tellen later verschalkte Wiegel zijn eigen doelman bijna met een merkwaardige kopbal. Waasland-Beveren was nérgens.

Na de eerste twintig minuten nam KVM gas terug. Blijven doorduwen was simpelweg niet nodig om de bezoekers in bedwang te houden. Een bescheiden poging van Koita en een en frommelkans van Vukotic. Meer kreeg W.-Beveren niet klaar in de eerste helft.

Poll

Wie eindigt de reguliere competitie als laatste?

 • Cercle Brugge 3%
 • Waasland-Beveren 80%
 • KV Oostende 17%
BELGA

Mechelen freewheelde verder in de tweede helft en kwam snel op 3-0. Jackers was sneller op de bal dan een aanstormende De Camargo, maar duwde het leer met een sliding recht in de voeten van Van Damme - uitblinker van de avond. Hij plaatste in één tijd binnen. “We spelen ze van’t kaske naar de muur”, klonk het op de tribunes. Dierckx trof nog de lat, verder behield KV de controle. Met de 4-0 van Togui in de slotfase als toetje. Simpele overwinning.

KV Mechelen blijft in het spoor van de nummer zes, Racing Genk. Voor Waasland-Beveren wacht de komende weken een spannende degradatiestrijd. De Waaslanders staan nu gedeeld laatste in de stand met Cercle Brugge, dat ging winnen bij Moeskroen (0-1).

BELGA
Photo News4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Urdi De vos

  Ik geef Luc Crispyn gelijk, mochten nooit in 1e spelen moesten zwaar beboet en gestraft worden, maar ja geld zeker speelt een rol. Hoop dat KV mechelen geen licentie krijgt voor volgend seizoen, want dit kan nog altijd omdat ze in verdenking zijn gesteld. Typisch Belgie.

 • fran?ois leemans

  Luc Kiespijn elke wedstrijd tussen de 15000 en 16500 toeschouwers echte voetbalsupporters ,en niet van die zageventen die telkens op dit voorval terugkomen.

 • Philippe Corthout

  Luc, letterlijk miljoenen gemist door uitsluiting Belgische beker en Europse deelname. De match was trouwens niet gefixt, maar er was een vermeende poging. Competitie-uitslag is ook nooit beïnvloed geweest. Dat ter zijde zijn er wel meerdere teams waar je vragen bij kan stellen, maar die nooit gesteld worden...

 • Luc Crispyn

  Ik vraag me nog steeds af wat kv mechelen in de hoogste klasse doet. Veroordeeld voor afspelen, maar toch niet bestraft worden.