KV Mechelen moet Cissé een tweetal maanden missen

PHOTO_NEWS
KV Mechelen zal zes tot acht weken niet kunnen rekenen op middenvelder Ibrahima Cissé (21). Dat maakte de club vandaag op haar website bekend. Cissé heeft een scheur in de mediale band van de knie. De blessure van Nicolas Verdier (28) valt wel mee. De Franse spits heeft een scheurtje in zijn enkel en staat twee tot drie weken aan de kant. Beide spelers raakten gekwetst in de eerste helft tegen AA Gent.

"Cissé heeft een scheur in de mediale band van de linkerknie. Het is een stevige blessure die hem 6 tot 8 weken aan de kant zal houden. Een operatie is echter niet aan de orde", liet clubarts Robin Vanhoudt weten. Dat betekent geen competitie, maar ook geen interland met de U21. Cissé kwam vorige zomer de rangen van KV Mechelen versterken en veroverde meteen een basisplaats. De Luikenaar speelde tot nu toe 39 wedstrijden voor Malinwa.

De blessure van Nicolas Verdier is van een andere orde. "Dat is een vervelende blessure die je lange tijd voelt, maar na 2 tot 3 weken kan je wel opnieuw wedstrijdklaar zijn", vertelde dokter Vanhoudt nog. Verdier vervoegde KV Mechelen in januari 2015. De Franse spits speelde voorlopig 19 wedstrijden in het shirt van KV Mechelen.