KV Mechelen houdt punten thuis in overbodige laatste wedstrijd van het seizoen

BELGA
KV Mechelen heeft het seizoen in schoonheid afgesloten. Malinwa won een overbodige wedstrijd thuis met 2-0 tegen Cercle Brugge. De Afscheidnemende Junker scoorde na een kwartier de openingstreffer en deed dat kunstje na een uur nog eens over. Tussendoor miste Trajkovski ook een strafschop. Daarna had de thuisploeg nog genoeg kansen om de voorsprong nog wat uit te diepen, maar faalde telkens de afwerking. Een alweer zeer zwak Cercle zette daar nauwelijks iets tegenover.

Bij KV Mechelen startte de afscheidsnemende Junker diep in de spits. Pacovski mocht in de laatste wedstrijd van het seizoen nog eens opdraven tussen de palen. Staelens gaf bij Cercle opnieuw de voorkeur aan de jeugd. Onder andere Verkindere en De Kegel stonden in de basiself. Ondanks het totale gebrek aan inzet leek Mechelen in de beginfase de thuissupporters toch nog enigszins te willen gaan verwennen. Eerst werd een kopbal van Trajkovski overgetikt door Coppens, even later zag Cordaro zijn lob van de lijn gekeerd.

Na goed een kwartier kende Cordaro opnieuw pech in de afwerking. Andermaal werd zijn poging van de lijn gehaald, weer was het Reis die in extremis redding bracht. Het was slechts uitstel van executie, vijf minuten later kopte uitgerekend Junker de 1-0 tegen de touwen. De Deen werd volledig vrijgelaten na een hoekschop en scoorde simpel.

Gemiste penalty
In minuut 35 zag Claes zijn moment gekomen, de jonge Mechelaar zijn poging spatte uiteen op de dwarsligger. Even later wees scheidsrechter Laforge resoluut naar de stip na een tackle van Reis op Trajkovski. Een betwistbare beslissing zonder gevolgen want diezelfde Trajkovski miste de uitgelezen kans op 2-0. De Macedoniër trapte het leer op Coppens. 1-0 was de ruststand.

Aan het begin van de tweede periode stond de paal eerst nog in de weg voor Mechelen. Junker mocht vanuit buitenspel toch doorgaan en nam de bal in een tijd op de slof, maar trof de verste paal. Op het uur was het toch terug raak voor de Deen. Bij Cercle kregen ze een voorzet niet weggewerkt en Junker scoorde via een omhaal zijn tweede van de avond. Daarna morste de thuisploeg nog wat de kansen. Junker kreeg zijn derde van de avond op een presenteerblaadje aangeboden van Trajkovski, maar miste vrij onbegrijpelijk. Kosanovic zag zijn vrije trap nog gekeerd door Coppens. Het bleef echter bij 2-0.

Werk aan de winkel
Met deze thuisoverwinning zonder gevolgen op zak kan Mechelen beginnen aan de voorbereiding voor volgend seizoen. Malinwa kondigde al aan heel wat veranderingen te zullen gaan doorvoeren in zijn kern. Ook Cercle heeft het nodige werk tijdens de zomer om zijn ploeg opnieuw in evenwicht te brengen met het oog op volgend seizoen.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA