Kums mept Club met hattrick knock-out, blauw-zwart wéér zwaar onderuit: 4-1!

Club is niet ziek, maar doodziek. Op bezoek bij AA Gent leed het vandaag zijn vierde nederlaag in de Jupiler Pro League. De tiende(!) op 18 wedstrijden. En wéér werd het een afstraffing voor de mannen - of zeg maar jongens - van Michel Preud'homme. 4-1! Nieuwbakken Rode Duivels Kums en Depoitre waren de grote mannen bij de Buffalo's. Wat nu, Michel?

Vooraf nog even dit: onze HLN-Videoman kon Bufffalo-held en kersvers Rode Duivel Sven Kums strikken voor een opmerkelijk interview. Voor de leuke quotes moet je zeker naar onze SPLINTERNIEUWE SPORT PLUS surfen.

En of er stress was bij Club Brugge. Al bij het betreden van de Ghelamco Arena kreeg Michel Preud'homme het aan de stok met een veiligheidsagent. Iedereen bij blauw-zwart liep vandaag op de toppen van zijn tenen. Een nieuwe nederlaag tegen AA Gent was uitgesloten. Het zou al de vierde zijn op amper tien speeldagen. Geen cijfers van een toekomstig kampioen. MPH stuurde wel zijn sterkst mogelijk elf de wei in. Mét Meunier, Simons en Vossen dus. Ook Hein Vanhaezebrouck gooide al zijn troeven op tafel.

Een topper blijft wel vaker onder de verwachtingen en dat was vandaag niet anders. Club begon degelijk aan de partij met enkele prikjes, maar op het kwartier keek het tegen een achterstand aan na alweer defensieve fouten. De Bock en Izquierdo dekten niet door op links, Matton werd vergeten in de zestien en Meunier kwam te onbesuisd invliegen. Kersvers Rode Duivel Kums was onverbiddelijk vanop de stip: 1-0. Een beetje tegen de gang van het spel in. Vossen kreeg nadien nog een unieke mogelijkheid om de bordjes in evenwicht te zetten. Nipt voorlangs, dat deed hij in het verleden wel eens beter.

BELGA
Photo News
BELGA
Photo News

In het tweede bedrijf had Kums er genoeg van. De nieuwbakken Rode Duivel trok de partij volledig naar zich toe, al werden de Buffalo's wel weer wat geholpen door Meunier. Hands in de zestien en de bal ging weer op de stip. Kums lachte eens en de 2-0 stond op het bord. De kopjes bij de Bruggelingen gingen naar beneden en het was wéér Kums die hen het nekschot toediende. Al wandelend ging hij door de defensie van Club. Een hattrick, zijn eerste ooit.

De jongens van blauw-zwart - mannen kunnen we ze moeilijk noemen - gooiden de handdoek. Na een fantastische aanval duwde Depoitre het mes nog dieper in de wonde. "Heb je dat gezien?", vroeg bondscoach Marc Wilmots aan assistent Vital Borkelmans. Ja hoor, Kums en Depoitre komen straks met de borst vooruit aan bij de Rode Duivels. En Club? Ja, de 4-1 van Vormer kunnen we niet eens omschrijven als een eerredder. Dit blauw-zwart is doodziek.

Lees nu één maand gratis HLN Sport Plus. Met exclusieve columns (Jan Mulder, Hugo Camps, Herman Brusselmans, Marc Degryse, ...), een unieke stats-zone en bijzondere videoreportages. Maar ook dagelijks nieuws van jouw favoriete club uit de Jupiler League. Probeer het NU gratis op www.hln.be/sportplus

BELGA
BELGA
Photo News