Ga naar de mobiele website
^ Top

Kortrijk wint met kleinste verschil van Eupen na aangenaam kijkstukKortrijk is op bezoek bij Eupen met 1-2 gaan winnen. Na een prettig kijkspel zorgden Stojanovic en Chevalier voor een dubbele Kortrijkse voorsprong. De Eupense aansluitingstreffer van Loties een kwartier voor tijd kwam te laat.

Het was Eupen dat het eerste half uur de wet dicteerde. Eerst hield Kaminski met een ultieme kattensprong Valiente van een doelpunt, nadien lukten het ook Wague en Verdier niet om de thuisploeg op voorsprong te schieten. Waar het de Panda's aan efficiënte ontbrak, lukte het de Kerels wel om bij de eerste grote kans op voorsprong te komen. De ingevallen Stojanovic kreeg de bal van Lepoint en schoof die via paal en doelman Van Crombrugge binnen. Eupen kreeg nog een ultieme kans om voor rust het evenwicht te herstellen, maar Castro-Montes raakte niet voorbij een attent keepende Kaminski.

Na rust had Lepoint snel de dubbele voorsprong aan de voet, maar vergat de bal binnen te tikken oog in oog met Van Crombrugge. Uitstel van executie, zo bleek, opnieuw met Lepoint in een hoofdrol. De middenvelder stuurde de snelle Teddy Chevalier diep, die zonder twijfelen de bal enig mooi over de Eupense doelman lepelde. Een mokerslag voor Eupen, dat zich ondanks de dubbele achterstand evenwel niet zomaar bij een nederlaag neerlegde. Al ontbrak het hen ook nu aan efficiëntie. Luis García, Tirman en Verdier misten, al had deze laatste wel wat pech. Zijn schicht spatte immers uiteen op de kruising.

Een kwartier voor tijd kreeg Eupen dan toch wat het verdiende. Verdier botste eerst op Kaminski, maar Loties kopte in de herneming binnen. Eupen ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar het kreeg niet wat het verdiende. De troepen van Yannis Anastasiou starten zo met een 6/9 aan de competitie, Eupen bengelt nog steeds puntenloos onderaan het klassement.

Photo News
BELGA
BELGA
BELGA
BELGAReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug