Kortrijk versus Lokeren: beschamende vertoning met twee rode kaarten (0-0)

"Het voetbal in KV Kortrijk-Lokeren is zoals het gras werd afgereden, er zit geen lijn in." Voila, deze tweet van een verveelde supporter vat een bijzonder magere pot voetbal in het nochtans sfeervolle Guldensporenstadion perfect samen. 90 minuten aan een stuk moesten we het stellen met willen, maar niet kunnen. Johan Walem schudde het hoofd terwijl Bob Peeters met beide handen naar het zijne greep. Vooral die laatste moet zich zorgen gaan maken want zijn Waaslandse troepen blijven achter met een trieste 2 op 9. Nochtans mochten de Lokeraars vandaag meer dan een helft tegen tien pionnen knokken na een lichtzinnige ingreep van debutant Birger Verstraete, geheel terecht bestraft met rood. In het staartje van de match kreeg de jonge middenvelder nog bijval van de Poolse invaller en bezoeker Starzynski, die mocht gaan douchen na twee keer geel in geen tijd.

Een duel tussen KV Kortrijk en Sporting Lokeren, de voorbije jaren leverde het telkens het nodige spektakel en enige suspense op en dus gingen we even stevig zitten voor deze pot met de allure van play-off 1. Kwamen we flink bedrogen uit zeg. Johan Walem en Bob Peeters hadden de voorbije week voor vuurwerk in hun kleedkamers gezorgd, maar dat bleek niet meteen een effect te hebben op hun jongens. Of toch wel: een negatief. Gelukkig was er de thuisaanhang om voor wat opwinding te zorgen, in het Guldensporenstadion zit je voor sfeer altijd goed. Na vier minuten kregen we een hartverwarmend applaus voor Gregory Mertens, die zijn ze in Lokeren maar ook in Kortrijk nog niet vergeten.

Debuut in mineur voor Verstraete
Viel er op het veld dan werkelijk niks te beleven? Goh ja, de Oekraïner Serhiy Bolbat had met een lobje iets fraais in gedachten, maar de uitvoering miste precisie. Verder moest de Griekse targetspits Thanasis Papazoglou al vroeg naar de kant. Ironisch genoeg was het de gestrafte laatkomer Kamara diegene die hem kwam aflossen. Een beetje gezichtsverlies voor Walem toch wel. En dan eiste debutant Birger Verstraete een bedenkelijke hoofdrol op. De guitige middenvelder ging vol op het been van de IJslandse verdediger Ingason staan. Wim Smet aarzelde niet en trok prompt rood, tot groot ongenoegen van de thuisaanhang. Tegen tien man moesten de troepen van Bob Peeters nu wel uit hun pijp komen, maar het waren 'De Kerels' die nog dreigden via Marusic en Rolland. Respectievelijk met een gevaarlijke lage voorzet waar niemand op inliep en een onbesuisde knal naast. Armoe troef, die eerste helft.

BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS

Nauwelijks om aan te zien
Het mocht dan ook niet verbazen dat een malcontente Peeters na rust een nieuwe kracht én debutant in de strijd gooide: de Israëlische spits Mohammad Ghadir. Snel, wendbaar en gevaarlijk en dat toonde hij ook wel. Bijvoorbeeld toen na een contact met Darren Keet aan de rand van de zestien tegen de grond ging, de Zuid-Afrikaanse goalie speelde met vuur. Dat deed hij vandaag trouwens meermaals, maar gelukkig voor hem werd het niet afgestraft door een mak en onmondig Lokeren. Aan de overkant toonde Aboubakar Kamara zich een gevaarlijk heerschap. Sterk en snel, maar meer dan een schotje in het zijnet leverde dat uiteindelijk ook niet op. Het bleef vooral hardnekkig rommelen en rammelen langs beide kanten, beide coaches konden het amper aanzien. Zo slecht was het wat hun elftallen te berde brachten.

Starzynski: invallen en weer inpakken
Dan maar het slotkwartier in, maar zelfs een slotoffensief  kwam er niet meer van. Twee teams die vooral niet wilden verliezen, aan winnen dacht ze zelfs niet. Nu ja, eigenlijk kunnen ze op dit moment gewoon niet beter dan wat ze etaleren. Ghadir - weer hij - en Maric pakten voor Lokeren nog uit met weinig rake kopballen en aan de overkant bleef het zelfs zo goed als windstil. Copa had nauwelijks wat om handen, de thuisfans banden dan maar zijn verveling door te trakteren op een bekertje bier en een aansteker. Al werd het wel naar het hoofd van het Ivoriaanse sluitstuk gegooid. Wie trouwens dacht dat de bedenkelijke hoofdrol van de dag woor Birger Verstraete weggelegd was, moest maar even afwachten tot Filip Starzynski zijn opwachting maakte. De Poolse nummer tien had nauwelijks een paar minuten nodig om twee keer geel te verzamelen. Tja, het zegt eigenlijk alles over deze absolute non-match. Snel doorspoelen die magere handel.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA