Kortrijk smeert slap Standard nederlaag aan, vier goals vallen in dolle twintig minuten

BELGA
KV Kortrijk
KVK
KV Kortrijk KVK
3
1
Standard STA
STA
Standard
Standard leed schipbreuk op het veld van KV Kortrijk: 3-1. Alle goals vielen in dolle twintig minuten in de tweede helft. De Rouches zien morgen mogelijk Charleroi over zich wippen, KVK behoudt het goede gevoel.

Na een evenwichtig openingskwartier trok de thuisploeg richting Bodart. De Standard-doelman won echter driemaal het pleit. Eerst op een dubbele poging van Kage, nadien toonde hij zich de sterkste oog in oog met De Sart - die had altijd moeten scoren. Preud’homme schreeuwde zich de keel schor, de Rouches waren véél te slordig. Toch staken ze met de rust in zicht de neus aan het venster. Shamir knalde op de vuisten van Jakubec, Amallah kadreerde zijn schot in de herneming niet. De Kerels mochten tussendoor niet klagen dat zowel de referee als de VAR niets deed met handspel van Tuta in de zestien. 

BELGA

Na de pauze was het al Kortrijk wat de klok sloeg. En dus keek Standard snel tegen een dubbele achterstand aan. De Sart klopte Bodart met een laag schot precies in het hoekje - en zo was zijn kans van voor rust helemaal vergeten - debutant Shamir klopte drie minuten later zijn eigen doelman door ongelukkig tegen de bal aan te lopen. Ook een derde treffer hing in de lucht, maar een fantastische omhaal van Stojanovic werd voor offside afgekeurd, terwijl Selemani vol de lat trof. Geen 3-0, wel 2-1. Invaller Carcela maakte er met een lage knal weer een match van.

Althans: voor even. Bodart verijdelde met een dubbele parade eerst de derde tegentreffer, maar na een frommelfase vanjewelste moest hij zich tegenover Moffi toch gewonnen geven. Een nieuwe tik voor de Rouches - dit keer kwamen ze het niet meer te boven. Op enkele schuchtere pogingen na bleef een nieuwe aansluitingstreffer uit: 3-1. Standard blijft vierde en kan morgen Charleroi over zich zien wippen, Kortrijk is twaalfde en behoudt het goede gevoel.

BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
BELGA
BELGA3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • eric debanne

    Heel goeie matche en verdient van Kortrijk ...! Standard gewoon weggespeeld Goeie training voor de West-Vlamingen om hun volgende matche voor de beker Succes verder

  • wim devloo

    Dit standard (welk een transferpolitiek volgen die eigenlijk??) haalt Play off 1 NIET!!Ze hebben er trouwens niets te zoeken....

  • Fabrice Braccio

    Als Standardsupporter doet het pijn om dit te zeggen , maar...Met het programma dat Standard heeft en vooral het geleverde spel vrees ik dat PO I weer eens aan hun neus gaat voorbijgaan.De laatste drie matchen bevestigen trouwens dat ze er eigenlijk niks te zoeken hebben.KVK verdiend gewonnen, maar kan iemand mij eindelijk uitleggen wanneer hands in 16 penalty is??Vanheusden tegen Gent wel, hier weer niet?