Kortrijk pakt noodzakelijke driepunter in staartduel tegen RMP

KV Kortrijk heeft op het veld van Moeskroen-Péruwelz een bijzonder belangrijke overwinning geboekt in de kelder van het klassement. Beide ploegen maakten er een dramatische partij van waarin met een vergrootglas gezocht moest worden naar kansen. Kage, verguisd bij Genk, schonk de bezoekers in de slotfase de zege. In de stand blijft Moeskroen zo troosteloos laatste met twee punten, Kortrijk schuift op richting de middenmoot.

Beide coaches wijzigden hun elftal op één positie ten opzichte van vorige speeldag. Bij de thuisploeg kwam Badri in de plaats van de geblesseerde Dingome. Bij de bezoekers verscheen De Smet aan de aftrap. Boyer moest weer plaatsnemen op de bank. Het verhaal van de eerste helft valt eenvoudig samen te vatten. Een bijzonder flauw Kortrijk legde werkelijk niets op de mat, terwijl Moeskroen-Péruwelz nadrukkelijk aanspraak maakte op een doelpunt. Scoren lukte echter niet voor de thuisploeg

Scepovic mist reuzekans
Dat had het vooral te danken aan Scepovic. De Servische schutter miste al vroeg een dot van een kans. Moederziel alleen slaagde hij er aan de tweede paal nog in het leer naast de kooi van Keet te duwen. Ook daarna was het de thuisploeg dat sporadisch dreigde. Een knal van Badri ging rakelings naast en Scepovic kopte voorlangs. Walem kon het spel van zijn troepen niet meer aanzien en haalde Pavlovic nog voor de pauze naar de kant. Kage mocht opdraven en het leverde de bezoekers meteen een kans op. Een spectaculaire volley van Poulain zeilde over.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA

Kage doet het!
De bezoekers kwamen gretiger uit de kleedkamer. Kortrijk deelde de lakens uit, maar doelgevaar bleef bijzonder schaars. Kagé kreeg op het uur een opgelegde kans, maar verzuimde te scoren. De invaller plaatste het leer rakelings naast, al had dit altijd de 0-1 moeten zijn. Moeskroen-Péruwelz speelde nog weinig klaar, maar ook de zwakke storm van de 'Kerels' ging liggen. Bij beide ploegen - dringend nood aan een driepunter - was de angst om te verliezen bijzonder groot en dat reflecteerde zich in het spel. De wedstrijd leek af te stevenen op een droge 0-0 tot Kage in minuut 88 genadeloos toesloeg. Hij duwde aan de tweede paal de winning goal tegen de touwen. Moeskroen had geen reactie meer in huis.

BELGA
BELGA
BELGA