Ga naar de mobiele website
^ Top

Kortrijk geeft 2-0 weg tegen tien man, gouden zaak Cercle

Balde scoorde kort voor tijd de enige goal in Cercle-KV Mechelen.
belga Balde scoorde kort voor tijd de enige goal in Cercle-KV Mechelen.
Zoals de voorbije jaren lijkt de strijd om de laatste tickets voor Play-Off I razend spannend te worden. Cercle Brugge profiteerde vanavond dankzij een verdiende 1-0-zege tegen KV Mechelen maximaal van de misstappen van Racing Genk (0-1 tegen Lokeren) en Kortrijk (2-2 tegen Bergen). De bekerfinalist van Hein Vanhaezbrouck donderde gedeeltelijk van de euforische wolk vanavond: dankzij goals van Nfor en Zukanovic leidde Kortrijk met 2-0 tegen een man minder, maar toch kwam Bergen nog terug tot 2-2. Conclusie: Kortrijk en Cercle delen nu de vijfde plaats met 40 punten. Kampioen Racing Genk volgt als zevende drie punten verderop. Daarachter valt een kloof van vier punten naar Lokeren.

Cercle Brugge wacht nog een zwaar programma en daarom konden de troepen van Bob Peeters maar beter winnen tegen KV Mechelen. De thuisploeg begon dan ook heel sterk en Vetokele verprutste enkele grote kansen. Aan de overzijde had doelman Coppens bijstand nodig van de paal om een botstende knal van Destorme onschadelijk te maken. Het behoedde hem van een enorme flater en hoongelach.

Opstootje
Hoongelach was ook het deel van de warrig leidende Joeri Van de Velde. De ref rende na een opstootje kort voor de rust van grensrechter naar vierde ref naar andere grensrechter. Vooral het onderhoud met zijn vrouwelijke grensrechter was met een hoop spelers vlakbij licht hilarisch. Uiteindelijk bluste Van de Velde het brandje met geel voor Destorme en Cordaro. Diep in de tweede helft kreeg Cercle dan toch waar het recht op had: Balde scoorde de verdiende zegetreffer.

Snelle goal Nfor
In Kortrijk-Bergen kregen we een herneming van de bloedstollende halve finale van de beker. Bergen leek nog van slag door de nipte uitschakeling, want bakte er aanvankelijk niks van. Nfor mocht al scoren na 110 seconden en na een halfuur zag Nicaise na een grove tackle al zijn tweede gele kaart. De eerste was oliedom wegens het vragen van een gele kaart voor een tegenstander die hij vervolgens zelf zag.

Weer owngoal Martin
Toen Zukanovic een vrije trap heerlijk via de deklat tegen de touwen joeg, leek het lot van Bergen bezegeld. Dat was zonder de veerkracht van de tien overgebleven Draken gerekend. Matthys milderde kort na de rust en Martin legde de eindcijfers vast door net als woensdag zijn eigen doelman te vloeren. Pijnlijk, zeker als het twee dure punten kost. (kh)

Meer over


Meld een bug