Kortrijk en Gent verdelen de koek na flauwe pot

KV Kortrijk en AA Gent hebben de vijfde speeldag in de Jupiler Pro League afgesloten met een scoreloos gelijkspel. De bezoekers hadden het meeste balbezit, maar de beste kansen waren voor Kortrijk. Vooral Chanot had de 'Kerels' altijd op voorsprong moeten trappen, maar hij faalde. Landskampioen Gent wacht zo nog altijd op zijn eerste uitzege en blijft vierde in de stand. Kortrijk staat met 5 punten onderin het klassement.

Coach Vanhaezebrouck wijzigde niets aan het elftal dat vorige week thuis STVV opzijzette. Zijn collega aan de overkant gooide wel enkele nieuwe namen in de strijd. De Mets, Boyer en Papazoglou kregen hun kans, terwijl Van Eenoo, D'Haene en Lallemand moesten toekijken vanop de bank. Kortrijk begon als een raket aan de match. Chanot kreeg na 1 (!) minuut een huizenhoge mogelijkheid, maar voor een leeg doel raakte de verdediger het leer volledig verkeerd.

Weinig kansen
Gent was gewaarschuwd en nam daarna het heft in handen. Maar telkens zat er een Kortrijks voetje in de weg. Eerst werkte Gigot in extremis weg en daarna deed Poulain hetzelfde voor de neus van de aanstormende Depoitre. De partij zakte als een pudding elkaar en de wedstrijd lag (te) vaak stil door allerhande fouten. Voor nieuw doelgevaar was het wachten tot de slotminuut van de eerste helft. Keet klemde een schot van Milicevic, terwijl Papazoglou aan de overzijde veel te zelfzuchtig was. De Griek moest altijd meegeven met De Mets, maar trapte zelf naar doel. Sels bokste weg.

PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA

Sels redt met het hoofd
Hetzelfde spelbeeld na de pauze met een furieuze start van de thuisploeg. Chanot, weer hij, was bijzonder dicht bij een goal. Sels redde zijn kopbal in extremis met het hoofd zowaar. Daarna namen de Buffalo's weer over, al bleef het opletten voor een razensnelle tegenprik. Vooral Rolland toonde zich erg bedrijvig. De Franse middenvelder nam Sels meermaals onder vuur, maar de doelman van Gent plooide niet.

Penalty?
De wedstrijde verwaterde weer, maar het publiek veerde in minuut 65 toch eens recht. Rolland werd aan de rand van de zestien onderuit gemaaid door Nielsen, maar ref Delferiere weigerde een strafschop te geven en legde de bal buiten de rechthoek. Uit de herhaling bleek dat Gent daar niet om mocht mopperen, een déjà-vu naar Club Brugge gisteren. In het slot gingen beide ploegen nog voor de overwinning, maar verder dan een reeks corners kwamen ze niet meer.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA