Kortrijk akkoord met twee speeldagen schorsing voor Verstraete

KV Kortrijk gaat niet in beroep tegen de beslissing van de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om Birger Verstraete een schorsing van twee speeldagen en een boete van 800 euro op te leggen. Daardoor moeten de 'Kerels' het in de twee komende duels in de Jupiler Pro League - morgen op het veld van Club Brugge en zondag 23 augustus thuis tegen AA Gent - zonder hun middenvelder zien te rooien.

Het Bondsparket van de KBVB had maandag aan de Geschillencommissie gevraagd om Verstraete voor twee speeldagen te schorsen en een geldboete op te leggen van 600 euro. In de op zaterdag afgewerkte thuiswedstrijd tegen Lokeren (0-0) kreeg Verstraete een rode kaart na een drieste tackle op de IJslandse verdediger Sverrir Ingason. Het Bondsparket oordeelde dat "de fysieke integriteit van de tegenstrever in gevaar was".

De Geschillencommissie bestendigde dinsdag het voorstel tot minnelijke schikking van het Bondsparket en verhoogde de geldstraf zelfs met 200 euro. KVK en speler zouden morgen via de Geschillencommissie Hoger Beroep nog een strafvermindering kunnen bekomen, maar zien af van die procedure. "KV Kortrijk gaat uiteindelijk toch niet in beroep tegen de zware schorsing die Birger Verstraete opgelegd kreeg na zijn rode kaart in de wedstrijd KV Kortrijk - Sporting Lokeren van zaterdag 10 augustus", klinkt het.