Kawashima weet nog niet waar toekomst ligt

BELGA
Eiji Kawashima heeft nog geen ploeg voor volgend seizoen. De Japanse doelman, die zijn aflopende contract bij Standard niet verlengde, maakt zich echter geen zorgen.

Kawashima bereidt zich momenteel met de nationale ploeg in Japan voor op een oefenmatch tegen Irak en een WK-kwalificatieduel tegen Singapore. Hoewel hij bij de Rouches zijn plaats onder de lat kwijtspeelde, is hij nog steeds een vaste waarde voor Japan. "Ik heb nog altijd vertrouwen in mijn capaciteiten", zegt Kawashima. "Dat moet ik elke dag op training en in de wedstrijden tonen. Bondscoach Vahid Halilhodzic heeft me wel gezegd dat het moeilijk zal worden om mijn plaats te behouden als ik niet speel. Dat besef ik."

Kawashima verloor bij de Rouches de concurrentiestrijd met de Fransman Yohann Thuram. Nog een seizoen op de Luikse bank was geen optie voor de 32-jarige Japanner. "Ik heb er bij Lierse en Standard vijf jaar in België opzitten. Nu ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik heb niet het gevoel dat ik mijn doelen al heb verwezenlijkt", zegt de doelman, die niet kwijtwilde waar hij volgend seizoen zal voetballen. "Dat is nu niet aan de orde. Nu focus ik mij op de nationale ploeg. Maar een terugkeer naar de Japanse competitie zit er niet onmiddellijk in."