Kara: "Niet fijn" - Vanderhaeghe: "Cijfers om fier op te zijn"

BELGA

Kara Mbodj kende geen al te gelukkig debuut bij Anderlecht. De verdediger, die voor 4,5 miljoen euro overkwam van Racing Genk, zag hoe zijn team met 3-1 kopje onder ging in Oostende, en veroorzaakte bovendien een penaltyfout in het slot van de wedstrijd. "Het is natuurlijk niet fijn om je debuutmatch te verliezen bij je nieuwe ploeg", trapte hij een open deur in. "Dat is nu eenmaal het leven, dat is voetbal. We moeten gewoon blijven werken, al was het ook even aanpassen in dit nieuw team. Ik vond dat onze reactie begin 2de helft er wel mocht zijn", zei hij ook nog.

Een heel ander verhaal in het andere kamp, waar Goh Bi Cyriac voor het eerst sinds heel lang opnieuw de weg naar de netten had gevonden. "Toch moeten we blijven werken", rust de Ivoriaan niet op z'n lauweren. "Dit is een goed resultaat. De coach heeft ons taken meegegeven, die goed werden opgevolgd. Dat heeft geloond. Of die goal een revanche is op Anderlecht? Nee hoor", klonk het ook nog.

Vanderhaeghe: "Fantastisch doelpunt schonk ons tweede adem"
Ook coach Yves Vanderhaeghe was in de wolken met zijn eerste zege als coach tegen Anderlecht. "De tweede helft hebben we wel even afgezien. Er was tussen de lijnen weinig balrecuperatie waardoor we achteruit moesten. Of ik na de 1-1 de bui zag hangen? Nee, zo negatief ben ik niet, maar we hadden het wel lastig. De spelers rechtten nadien hun rug waardoor we opnieuw tot voetballen kwamen, en dat resulteerde in een fantastisch doelpunt. Zo vonden we onze tweede adem", analyseert hij de wedstrijd.

Oostende staat zo minstens tot vanavond alleen aan de leiding in de Jupiler Pro League met 10 op 12. "Dat zijn cijfers om fier op te zijn. We gaan ervan genieten vanavond. Toch hopen we dat we nog beter kunnen, zeker inzke efficiënte voor doel. Play-Off I? Dat wil ik nog niet gezegd hebben. De punten die we hebben is bonus. Als we week na week goed blijven voetballen, dan komt dat wel vanzelf", besloot hij.