Kampioenenbeker met helikopter naar Anderlecht of Luik

PHOTO_NEWS
De kampioenenbeker van de Jupiler Pro League wordt zondag met een helikopter naar Anderlecht of Luik gevlogen. Dat heeft de Pro League vanmiddag bevestigd. Het nieuws stond ook al in de zaterdageditie van enkele kranten.

Zondag valt zoals bekend het doek over play-off I en zowel Anderlecht als Standard kunnen nog kampioen worden. Competitieleider Anderlecht staat er het best voor en heeft in eigen huis tegen Lokeren aan één punt genoeg om zijn derde landstitel op rij en de 33ste uit de clubgeschiedenis te pakken. Bij verlies van paars-wit en een zege van Standard tegen RC Genk gaat de titel echter naar de Rouches.

Om de enige echte Jupiler Pro League beker tijdig in het stadion van de nieuwe kampioen te krijgen, schakelt de Pro League een helikopter in. "De Jupiler Pro League beker werd vrijdagochtend uit de MNM-studio's door het Jupiler-team opgepikt en terug naar Brussel gebracht, in de burelen van de Pro League", klinkt het in het persbericht.  "Van hieruit vertrekt de beker zondagochtend naar Lint, om daar naar de nieuwe titelhouder te worden gebracht. De enige manier om de beker na het laatste fluitsignaal van de Jupiler Pro League op tijd in de juiste stad te krijgen, is door de lucht. Een helikopter zal worden ingezet om de kampioenenviering feilloos van start te laten gaan met de enige echte beker van de Jupiler Pro League."