Kage tekent bij Kortrijk waar Allijns hem meteen welkom heet

Twitter
Hervé Kage is de nieuwste aanwinst van KV Kortrijk. Dat hebben de Kerels vandaag bevestigd. De 26-jarige aanvallende middenvelder komt over van KRC Genk en moet in het Guldensporenstadion de Fransman Teddy Chevalier doen vergeten. Diens overgang naar het Turkse Rizespor werd eerder op de dag bevestigd. "Welkom Hervé bij KVK. Je weet dat KVK spelers vertrouwen geeft en sterker maakt", meldde Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns al op Twitter. Kage tekende een driejarig contract.

"Kage begon zijn carrière bij Asse-Zellik en kreeg zijn jeugdopleiding bij RSC Anderlecht. Hij werd op 17-jarige leeftijd uitgeleend aan RKC en het seizoen erna aan Union Sint-Gillis. In 2009 verkaste hij naar Sporting Charleroi en speelde er vier seizoenen, met tussendoor (in 2011) een uitleenbeurt aan Beitar Jeruzalem", aldus KVK.

"Daarna speelde de Congolees anderhalf seizoen voor KAA Gent, waar hij tien doelpunten scoorde en zeven assists gaf. Het voorbije seizoen stond hij op de loonlijst bij KRC Genk en was hij goed voor drie treffers en vier assists, maar daar mocht hij vertrekken. De nieuwbakken Kerel wordt vrijdag al in het Guldensporenstadion verwacht", klinkt het.

KV Kortrijk, dat op de openingsspeeldag van afgelopen weekend Standard de baas bleef (2-1), moet zaterdag op de tweede speeldag van de Jupiler Pro League op bezoek bij Waasland-Beveren.