Johan Walem nieuwe coach van KV Kortrijk, niét van Moeskroen

BELGA
Johan Walem is de nieuwe trainer van KV Kortrijk, en dus niét van Moeskroen, zoals algemeen werd verwacht. Walem, die vorig weekend ontslag nam als coach van de Belgische beloften, volgt in Kortrijk Yves Vanderhaeghe op. De gewezen Rode Duivel tekende in het Guldensporenstadion een contract voor twee seizoenen.

Johan Walem nam eind vorige week ontslag als coach van de nationale U21. De gewezen Rode Duivel stond sinds medio 2012 aan het hoofd van de beloften, waar hij Francky Dury opvolgde. Onder zijn leiding slaagde het team er niet in zich te kwalificeren voor het EK 2015.

De ex-middenvelder van onder meer Anderlecht, Standard, Udinese en Parma leek eerder deze week nog op weg naar Moeskroen-Péruwelz, maar uiteindelijk heeft hij voor KV Kortrijk gekozen. Bij Kortrijk, sinds kort in handen van de Maleisische miljardair Vincent Tan, volgt Walem Yves Vanderhaeghe op. Die maakte begin mei bekend dat hij komend seizoen verhuist naar KV Oostende, waar hij zijn handtekening onder een contract van drie seizoenen zette.