Johan Boskamp én Twitter niet mals voor Benito Raman: "Achterlijk wat hij deed"

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

"Alle Boeren zijn homo", daar stond Benito Raman na afloop van de klinkende 3-0 van AA Gent thuis tegen KV Kortrijk dan om de harde kern van de Buffalo's op te jutten. Een uitspraak die de vinnige flankaanvaller zich al snel beklaagde. Op Twitter bood hij vliegensvlug zijn verontschuldigingen aan, aan de fans van Club en alle mensen met een andere geaardheid. Maar het kwaad was al geschied.

Op de populaire sociale netwerksite regende het al snel reacties na de lichtzinnige actie van de 21-jarige pocketspits van de landskampioen. Niet alleen fans van Club Brugge reageerden diep verontwaardigd, ook supporters van AA Gent en andere voetballiefhebbers hadden weinig goede woorden over voor de uitspraak van het 'enfant terrible' van AA Gent.

Hein 'not amused'
In voetballand zelf evenmin applaus op de banken, trainer Hein Vanhaezebrouck kondigde al snel aan dat de zaak nog een staartje zou krijgen: "Ik ga daar geen commentaar op geven, maar de club zal daar de nodige stappen in nemen. De bedoeling was om er een mooie avond, een mooie afsluiter van de laatste thuismatch van 2015 van te maken. Ik denk dat onze kapitein dat ook op een voortreffelijke manier gedaan heeft. Wat daarna gebeurd is, daar sta ik niet achter, maar we zullen dat binnenskamers aanpakken. Heel jammer, maar het is niet de eerste keer dus dat is dubbel jammer."

"Op zijn flikker krijgen"
Ook in 'Stadion' werd er nog een flink boompje opgezet over het 'relletje' in de Ghelamco Arena. Johan Boskamp wond er zoals gewoonlijk geen doekjes om. "Benito is een lieve jongen, maar hij moet dat helemaal niet doen. Het is gewoon achterlijk wat hij doet. Normaal moet je hem beschermen, maar de andere jongens lopen hem op te naaien. Dat moet je ook niet doen. Ze spelen al zolang met hem samen, dan weet je maar al te goed dat hij tot zoiets in staat is. Dat ze hem gaan aanpakken, is volkomen terecht. Hij mag op zijn flikker krijgen. Al moeten de sterkhouders ook op de vingers getikt worden, ze weten hoe hij in elkaar zit. Zij zijn ook verantwoordelijk. Bij Benito is alles om te lachen, als straf zou ik hem iets laten doen wat hij verschrikkelijk vindt, ergens gaan werken ofzo. Alleen kan je hem o zo moeilijk straffen want hij ziet nergens kwaad in. Je moet er natuurlijk wel wat aan doen, hij heeft de fans van Club en de volledige club beledigd. Een stadionverbod? Ja, dat kan zomaar."

BELGA
Photo News
BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.