Jeunechamps wil Standard "verder laten genezen"

José Jeunechamps.
Photo News José Jeunechamps.
De eerste overwinning in bijna twee maanden tijd zorgde op Sclessin toch voor een weer nét iets positiever gevoel. De diepe crisis is daarmee uiteraard niet vergeten, maar interim-coach José Jeunechamps ervaarde deze week op training toch een licht ander sfeertje. "We hebben hard gewerkt, maar het voelde toch een beetje bevrijd aan. Het was geen carnaval natuurlijk, maar ik merkte dat het iedereen deugd had gedaan. We kregen weer het gevoel dat we nog bestonden en nog een match kunnen winnen. Dat was belangrijk na zo'n lange dip."

Ook al is de rol van Standard in play-off 2 uitgespeeld, Jeunechamps hoopt na de 3-1 tegen Union ook op Stayen een succesje te boeken. De Rouches trainden in de aanloop naar die partij drie keer op een kunstgrasveld. "Het wordt heel lastig om onze poule nog te winnen. Daarvoor zijn we afhankelijk van de uitslagen in de andere wedstrijden. Maar de eerste voorwaarde is dat we zelf onze matchen winnen. Laten we daar maar gewoon werk van maken. We willen de crisis verder bezweren en als team 'genezen' en opnieuw plezier aan het voetbal beleven. Dat kan alleen door matchen te winnen. Tegen Union zat het goed. Ik voel er dus niet veel voor om mijn elftal veel te wijzigen."

Op het einde van de wedstrijd tegen Union verving Jeunechamps Belfodil. De Algerijn was niet zo blij met zijn wissel, maar dat probleem is uitgeklaard. "Hij heeft zich de dag nadien meteen zelf verontschuldigd voor de hele groep. We hebben nog een gesprek onder vier ogen gehad, maar dat hij zelf mea culpa sloeg is voor mij het belangrijkste." Aanwinst Luyindama scoorde tegen Union. Jeunechamps is tevreden over zijn inbreng. "Christian zorgt voor het evenwicht en creëert zo meer vrijheid voor Deom en Belfodil. Hij regelt het zo'n beetje op het middenveld en dat is eigenlijk niet eens zijn beste positie."