Jeugdspeler (17) van Antwerp overleden aan hartstilstand op training

Twitter - Joël Lobanzo
Twitter - Joël Lobanzo Twitter - Joël Lobanzo

Joël Lobanzo, een 17-jarige jeugdspeler van Antwerp, is na een hartstilstand op training overleden. De jonge middenvelder zakte dinsdagavond tijdens een training van de U19 plots in elkaar. Nadat trainers en medische begeleiders met de reanimatie waren gestart, werd Lobanzo met het MUG-team in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Daar is hij in de nacht van woensdag op donderdag  overleden. 

Op het moment van de hartstilstand waren tientallen jongeren aanwezig op het trainingsveld. De club voorziet sinds woensdag voor hen opvang en ondersteuning en plant dit nog enkele dagen te doen. Antwerp laat verder verstaan "uit respect voor Joël en zijn familie de communicatie te beperken" en vraagt de media afstand te houden van de familie en vrienden van de betreurde jeugdspeler. "Een tijd van rouwen breekt aan, die we in alle sereniteit willen doorbrengen. We brengen onze diepste gevoelens van medeleven over aan de familie en vrienden van Joël", luidt het op de website van de club.
29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dario Hermans

  Veel sterkte van een kvm supporter

 • Bruno Duysburgh

  Wat een drama! Veel sterkte !

 • Heimo Davidts

  Als suporter van club brugge wil ik mijn innige deelneming hierbij geven aan de club en de familie.

 • eric debanne

  triestig om dit te horen ! rust in vrede en sterkte aan zijn familie

 • Nol Van Den Bosch

  Ik wens de ouders en vrienden heel veel sterkte in deze moeilijke tijd en ook de medespelers en trainersstaf