Jelle Van Damme mag spelen tegen Club Brugge

PHOTO_NEWS
Jelle Van Damme mag spelen zondag tegen Club Brugge. Zijn schorsing van één speeldag na zijn rode kaart tegen Zulte Waregem vrijdag werd in beroep kwijtgescholden. Het bondsparket kan wel nog in beroep gaan. Ook Sylla van Zulte Waregem komt er zonder effectieve schorsing vanaf, Sven Kums wordt 1 speeldag effectief geschorst.

Vanmiddag verscheen Jelle Van Damme voor de Geschillencommissie van de KBVB om zich te verdedigen tegen een potentiële schorsing van één speeldag. Standardvertegenwoordiger Pierre Locht kwam met een opvallende verdediging op de proppen: "Het scheidsrechtersverslag is ongeldig." Ook Zulte Waregem gebruikte het argument in de verdediging van Sven Kums en Idrissa Sylla, die in dezelfde wedstrijd rood kregen.

Ongeldig scheidsrechtersverslag?
"In de eerste plaats willen wij hier benadrukken dat het scheidsrechtersverslag van de wedstrijd in strijd is met het artikel 812.24 van het Bondsreglement", begon Locht de verdediging van Van Damme. "Het verslag is ondertekend door hoofdscheidsrechter Delferière, terwijl Alexandre Boucaut, die de kaarten uitdeelde, dit had moeten opstellen. Wij vragen dat er geen rekening wordt gehouden met het scheidsrechtersverslag. Het reglement moet nu eenmaal gevolgd worden."

De procureur van het Bondsparket wuifde die argumentatie evenwel weg, maar uiteindelijk haalde Standard toch zijn slag thuis. Met dank aan zijn tweede argumentatie, waarbij de Rouches betwistten dat Van Damme Hazard bij de keel greep - zoals in het scheidsrechtersverslag staat. "Ik heb hem helemaal niet bij de keel gegrepen", liet Van Damme weten. "Ik heb hem geduwd, ok, maar dat was om mijn medespelers te helpen. Geel akkoord, maar geen rood."

Goed nieuws voor Essevee
Van Damme vond ook de rode kaart voor Sylla overdreven. Volgens het scheidsrechtersverslag ging het om een duw in het gezicht van de spits van Zulte Waregem, maar ook dat werd door de commissie ontkracht. "Het ging om een duw ter hoogte van de borst", luidde het. Ook Sylla wordt daarom niet geschorst.

Zijn ploegmaat Sven Kums mist dan weer enkel de volgende wedstrijd thuis tegen Lokeren op 10 mei. Kums kreeg een rode kaart voor een (te) late tackle op Standard-middenvelder William Vainqueur. Het bondsparket had om drie speeldagen schorsing gevraagd maar werd daarin dus niet gevolgd. De commissie besloot rekening te houden met het 'cleane' verleden van de Essevee-middenvelder.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA

Tijdens de wedstrijd Standard-Zulte Waregem (4-1) begon Sebastien Delferière als hoofdref aan de wedstrijd. Na 14 minuten liet hij zich echter geblesseerd vervangen door zijn assistent Alexandre Boucaut, die nadien ook het wedstrijdverslag opstelde.

De wedstrijd was bijzonder geladen. In totaal vielen er drie strafschoppen en vier rode kaarten te noteren. Idrissa Sylla, Sven Kums (beiden Zulte Waregem) en Jelle Van Damme betwistten hun respectievelijke schorsingsvoorstellen.

BELGA
BELGA


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00