Ivan Leko: "Excuses zijn voor losers"

BELGA

Club Brugge pakte in extremis een punt op Eupen nadat het eerst 2-0 achter had gestaan, maar coach Ivan Leko was ook met een punt niet tevreden. Vooral de eerste helft stootte de oefenmeester voor de borst. “Dit waren de slechtste 45 minuten van het seizoen, het was dramatisch. Na 25 minuten had ik nog niets gezien van de Brugse waarden. Geen sweat, geen inzet, geen mentale focus, niets! Oké, er zijn misschien verzachtende omstandigheden; de decompressie na de zware matchen tegen Zulte met telkens een goed einde, of het feit dat we comfortabel op voorsprong staan in de competitie en met die mindset richting de hekkensluiter gingen. Maar excuses zijn voor losers. Buiten Vormer en Mechele wou ik in de eerste helft eigenlijk iedereen wisselen, we hadden 3-0 of 4-0 kunnen achter staan”, klinkt het op de site van blauw-zwart.

Met de tweede helft kon de Kroaat dan weer wel leven. “We begonnen na rust opnieuw te voetballen, drukten Eupen achteruit en creëerden pressing en gevaar. Maar momenteel overheerst bij mij toch een slecht gevoel. Ik spreek veel over de mentaliteit die je moet hebben om bij een topclub te spelen. Bij Club telt enkel de wedstrijd die je nu moet spelen, je kan niet teren op een goede prestatie van voordien. Ten slotte wil ik ook de tegenstander feliciteren, want ze pasten zich goed aan voor deze wedstrijd, verrasten ons en speelden goed.”

BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 3 : Ivan Leko head coach of Club Brugge looks dejected pictured during the Jupiler Pro League match between Kas Eupen and Club Brugge on December 03, 2017 in Brugge, Belgium, 3/12/2017 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
Photo News BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 3 : Ivan Leko head coach of Club Brugge looks dejected pictured during the Jupiler Pro League match between Kas Eupen and Club Brugge on December 03, 2017 in Brugge, Belgium, 3/12/2017 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Freddie Heremans

  Marc Ledure, dag collega, ik wou enkel aangeven dat Happel keihard en niets ontziend was als het moest. Er zaten veel speelvogels in zijn groep, Jensen, Leekens, Vandereycken, De Cubber, Bastijns zaliger, e.a. maar als er moest gewerkt worden, knipperde Happel eens met de ogen en waren het makke lammetjes. De tijden zijn veranderd, maar Leko moet dat ontzag ook doen gelden.

 • marc ledure

  Freddie Hemans, Dat is 43 jaar geleden , Ik kan er van mee spreken er zat dan zo geen jaloezie bij de spelers, Ze werden dan betaald voor hun voetbal maar nu worden ze betaald om te voetballen. Sorry ik ben van 1938 en ga al 54 jaar naar Bruuge nu nog thuis en uit.

 • Dany Herman

  Hebben al verschillende matchen een slechte 45' gezien De enige ploeg die weer cadeaus gekregen heeft is toch weer Anderlecht en zo krijgen ze weer een titel

 • Freddie Heremans

  Ik weet hoe Ernst Happel zou gereageerd hebben op zijn spelers, na dergelijk schandaal van een 1e helft. Afjakkeren die handel ! Straftrainingen tot de veel te veel verdienende heren op een draagberrie van het modderveld worden afgevoerd. En volgende match eenieder de keuze : ofwel er voor gaan vanaf minuut 1, ofwel naar de C -kern en op de transferlijst. Kein geloel !

 • karel claerebout

  Leko waarom stel je dan die LOSERS op? Poulain en Debock verdienen zelfs geen plaats op de bank laat staan op het veld! Doe uw ogen open Leko want jij stelt de ploeg op en samen