Exclusief voor abonnees

Ivan De Witte vindt dat er weer wat meer revolte mag zijn bij AA Gent: “Wij laten ons te veel doen.
Dat zal nu gedaan zijn”

interview met AA Gent-voorzitter Ivan De Witte in Ghelamco Arena in  restaurant Horseele
Simon Mouton Photo News interview met AA Gent-voorzitter Ivan De Witte in Ghelamco Arena in restaurant Horseele
Een bedrijf met ­wereldwijde renommee, de ­wispelturigheid van een voetbalclub – Ivan De Witte (71) blijft maar doorgaan. 18 till he dies. En scherper dan (ooit) tevoren. “AA Gent heeft wat van zijn profilering verloren.” De Witte laat het er niet bij: “Je zult zeker meer van ons horen.”

“Een spuitwater – om te ­beginnen.”

Danny Horseele (van het ­gelijknamige restaurant) grijpt zich naar het hoofd. “Een spuitwater? Ohoh, de voorzitter is in vorm. Als dit een slecht interview wordt, zal het aan de journalist liggen.” Humor van de chef. Als de fotograaf weg is, ontspant Ivan De Witte: “Die artiesten hebben altijd de neiging om ­‘speciale’ foto’s te maken van mij.”

Voorzitter, u was ontzettend moeilijk te ­bereiken, de voorbije dagen – heeft dat te ­maken met de sportieve situatie bij AA Gent, met ‘de business’...?

Ivan De Witte: (knikt) “Dat kan kloppen. ’t Is een combinatie. Ge weet dat ik vorig jaar een ‘management buy-out’ geleid heb, waarbij ik mijn consultingbedrijf Hudson Benelux uit de Amerikaanse holding – beursgenoteerd – haalde. Het loskoppelen heb ik waarschijnlijk een klein beetje onderschat. IT-systemen, strategie en de website moeten stuk voor stuk vernieuwd worden. (zucht) Anderzijds maakt de situatie van AA Gent dat ik de gebeurtenissen in de club van heel dichtbij moet opvolgen. Ik geef toe dat de nederlaag tegen Antwerp van afgelopen zaterdag er diep inhakte bij mij.”

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00