Ito krijgt geen penalty, onze huisref Tim Pots: “Scheidsrechter en VAR treffen geen schuld”, Wolf vond het “85% strafschop”

En wéér was er gisteren discussie over een scheidsrechterlijke beslissing. Genk claimde een penalty na een contact in de zestien tussen Ito en Seck (zie video boven).

Wél een fout op Ito, maar geen fout van de ref en ook niet van de VAR om niet in te grijpen, da’s de conclusie van onze huisref Tim Pots: “Ito laat zich niet vallen, hij wordt onderuitgeduwd. Een speler in dergelijke positie heeft er ook geen belang bij om zich te laten vallen. Desondanks treft de scheidsrechter en de VAR geen schuld. De interne instructie is immers om zo weinig mogelijk tussen te komen. Naar buiten toe is dat nog onvoldoende verspreid. Dat maakt de VAR kwetsbaar. Bij duwfouten ligt de lat dermate hoog dat ik me afvraag of we nog wel eens een tussenkomst gaan zien voor duwen of trekken. Terwijl de VAR net een instrument zou kunnen zijn om die overtredingen - want dat zijn ze - eruit te krijgen.”

Genk-trainer Wolf: “85 procent strafschop”

“Ik vond het geen fiftyfifty bal. Het was eerder 85 procent strafschop en 15 procent geen strafschop voor mij”, vond Genk-trainer Hannes Wolf. “Helaas werd hij niet gegeven.” 

Photo News
Photo News
Photo News
BELGA
Photo News19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gorissen Marcel

  Bilat heeft geen bal geraakt. Dus zuivere strafschop. Moest maar eens gebeuren bij Brugge.

 • dave hosten

  m.i. een strafschop want keeper en verdediger nemen hem in de tang....duwfout van verdediger ook nog.... feitelijk zou er in geval van twijfel altijd strafschop moeten zijn, men zou misschien minder fysiek zijn in strafschop wat het voetbal tengoede zou komen....idem met buitenspel met pink of teen....

 • Nick Roebben

  Hoog tijd dat men die onbekwamen ook eens bij naam noémt die in dat busje zitten, misschien gaan ze dan wél correct analyseren... Nu is het anoniem onder de grote veilige noemer VAR, dus wie doet me iets...

 • josep duhamel

  de operatie "red anderlecht" is volop aan het draaien

 • Jan Breydel

  Was te denken , wanneer word de var eens afgestraft