Is Zakaria Bakkali op weg naar Lille?

Vijf minuten was de competitiewedstrijd tussen KV Oostende en uittredend landskampioen Anderlecht ver toen op de tribunes van het Albertpark een opmerkelijke gast werd gespot: Zakaria Bakkali. De 18-jarige flankspeler van PSV, die dicht bij een overgang naar Atlético Madrid staat, was druk in gesprek. De kans lijkt groot dat hij op de interesse van Lille kan rekenen. De Franse club wordt gesponsord door...KVO-voorzitter Marc Coucke.

Tijdens de rust liet Luc Devroe, sportief directeur bij KV Oostende, uitschijnen dat hij meer weet over de aanwezigheid van Bakkali. Devroe bleef verder echter vaag. Geert Emmerechts, assistent bij RSCA, viel dan weer uit de lucht en stelde dat dergelijke kwesties voer zijn voor het bestuur. Bakkali zou nu mogelijk op weg zijn naar het Noord-Franse Lille. De ex-club van Eden Hazard, die ook Divock Origi in de rangen heeft, onderhoudt nauwe banden met KV Oostende. Daar zit Marc Coucke voor iets tussen, hij is voorzitter van de kustploeg én sponsor van de topclub uit de Ligue 1.

Wat met Atlético?
PSV Eindhoven bereikte met de Spaanse kampioen Atlético Madrid echter al een akkoord over een overgang van de Rode Duivel. Dat nieuws werd donderdagavond tijdens de rust van de Europa League-wedstrijd van PSV tegen het Oostenrijkse Sankt Pölten wereldkundig gemaakt. De 18-jarige Belg met Marokkaanse roots moet wel zelf nog tot een overeenkomst komen met de ex-club van Thibaut Courtois. Of daar nog iets van in huis komt, is maar zeer de vraag.

Twitter
BELGA