Invaller Miyoshi knalt Antwerp in slot voorbij Anderlecht, dat achterblijft met 5 op 21

Photo News
Anderlecht
AND
Anderlecht AND
1
2
Antwerp ANT
ANT
Antwerp
Antwerp pakte net als in play-off 1 vorig seizoen de drie punten op Anderlecht. De thuisploeg had het betere van het spel, maar Antwerp speelde de beste kansen bij mekaar. Na rood voor Lokonga, besliste invaller Miyoshi de match in het voordeel van de Great Old.

Was het een spelletje blufpoker? Of raakte Defour in de laatste 24 uur voor de wedstrijd plots miraculeus wedstrijdfit? Feit is dat hij tegen alle verwachtingen in - en tegelijk ook tegen alle voetbalwetten in - gewoon aan de aftrap stond in het Astridpark. De 31-jarige middenvelder na een zomer van blessures en zonder enige speelminuut zomaar aan een topper tegen Anderlecht laten beginnen, is hoe dan ook een risico. 

BELGA

Bij paars-wit probeerde Kompany deze keer Chadli als diepe spits uit. De Brusselaars waren baas in de eerste helft. De combinaties liepen vlot, de ruimtes werden gretig bespeeld. Alleen stond er bij Antwerp een centraal verdedigingsduo dat het meeste gevaar onschadelijk maakte. Vlap kon trappen na een aflegger van Chadli, maar zijn poging ging een metertje naast. Dichter kwam Anderlecht niet bij een goal in de eerste periode. Het was opmerkelijk agressiever dan de Great Old en klokte na een halfuur spelen af op 59 procent balbezit, maar écht doelgevaar was er weinig.

Antwerp werd lichtjes overspoeld en vond de ideale uitbraak niet. Na balverlies van Cobbaut en Sandler lagen er mogelijkheden, maar eerst Mbokani en daarna Haroun speelden het niet goed uit. Intussen had Defour zich de woede van het thuispubliek al op de hals gehaald na een gele kaart voor een overtreding op Vlap. Bölöni bedacht hem met een rol als waakhond voor Verschaeren. De tiener van Anderlecht koos opvallend hoog positie waardoor Defour van te ver moest komen om echt iets te kunnen betekenen. Zijn gebrek aan wedstrijdritme kon hij maar moeilijk camoufleren. Heel even flirtte hij zelfs met een tweede gele kaart. Anderlecht bleef domineren en komen, maar het was wachten op een ingeving.

Photo News

Meteen na rust was de beste kant van de match voor Antwerp. Buta bracht voor, maar Refaelov trapte van dichtbij met zijn mindere linker in de handen van Van Crombrugge. Plots kwamen er gevaarlijke momentjes voor de kooi van Anderlecht. De thuisploeg betaalde nieuw naïef balverlies – deze keer was het Saelemaekers – cash. Mbokani vond Refaelov, die trapte op Van Crombrugge, maar werkte zelf zijn rebound binnen. Zo stond het plots 0-1, al het Anderlechtse balbezit ten spijt.

Photo News

Een beetje uit het niets klom Anderlecht op gelijke hoogte. Een lange bal van Sandler en Chadli schampte het leer nog even met zijn kruin. Genoeg om Bolat te verrassen. Antwerp sloeg bijna meteen terug, maar Van Crombrugge hield eerst Refaelov en dan Mirallas van de 1-2. Vooral op die tweede kans verrichtte de keeper van paars-wit een klein mirakeltje. 

Met nog een kwartiertje te gaan, pakte Lokonga zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Anderlecht met tien en het werd bijna nog erger. Haroun kopte de vrije trap van Refaelov tegen de staak. Anderlecht ontsnapte opnieuw. Antwerp deed te weinig met de mogelijkheden die het vergaarde. Tot de ingevallen Miyoshi zijn moment gekomen achtte. Vlap werkte slecht weg en de Japanner kon twee keer uithalen. Zijn tweede poging week nog af op Gerkens en verdween zo achter Van Crombrugge in doel. Zo duikt Antwerp opnieuw de top zes in. Anderlecht blijft met 5 op 21 achter. 

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
BELGA



43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frederik Janssens

  Kompany moet stoppen met zijn systeem Guardiola en een normaal systeem beginnen spelen. Dit zal toch nooit lukken. Daar heb je zeer goede technische spelers zoals bij MC voor nodig en die heeft Anderlecht niet. Anders mag Kompany opstappen als trainer. Als speler mag hij blijven. Er moet ook dringend aan de fysiek gewerkt worden. Schandalig dat je als voetballer geen 90 min 100% alles kunt geven. Dat moet altijd prioriteit nummer 1 zijn. Ook grote vragen bij de links- en rechtsback.

 • Sven Stolk

  Je leest hier, Antwerp is niet meer wat het geweest is 1-2 na zo een bedachte wedstrijd van Antwerp. Laat ons nu geen uitspraken doen en kijken in het aangekondigd 5 jaar plan van Antwerp hoe het resulteert. Dat het plan bij Anderlecht moet gestuurd worden spreken de cijfers voor zich.

 • stephan van den nest

  laat ons toch één ding niet vergeten : Antwerp heeft een verschrikkelijk goeie ploeg momenteel, d'er gaan er nog veel rammel van krijgen. Samen met standard heeft Antwerp intrinsiek de sterkste ploeg, dan Gent, ook Brugge als ze goesting hebben, Genk speelt dit jaar niet mee, Charleroi wel, Moeskroen ook, die spelen complexloos, en hou Zulte in het oog. rest komt achter, al zal Anderlecht nog wel verbeteren, wordt moeilijk om de top bij te houden...

 • verheyen kurt

  antwerp doet dit jaar mee voor de titel

 • Philippe Schotte

  Wie op Kompagny na dacht dat je zomaar van speler naar trainer kan overschakelen , een volledig nieuw systeem inbouwen waar je de spelers niet voor hebt en dat alles zonder leergeld te betalen ?? Niemand toch ! Vrees dat het hem niet gaat lukken tenzij Coucke weer in Sinterklaas geloofd en hem enkele jaren de tijd geeft met daar bovenop miljoenen euro's !