In de Brugse aanvalslinie worden de plaatsjes straks héél erg duur

GETTY
Club Brugge kende gisteravond nog eens een Europese avond die deed denken aan de grote dagen in Jan Breydel. Een van de hoofdrolspelers was Tuur Dierckx. De 20-jarige flankaanvaller speelde zich net als tegen KV Mechelen afgelopen zaterdag in de harten van de fans. De ontbolstering van de jonge dribbelkont is opvallend, zeker gezien de concurrentie in de blauw-zwarte voorlijn. En dan moeten er nog enkele belangrijke pionnen terugkeren uit blessure...

Een mens zou het in alle euforie na de kwalificatie tegen Panathinaikos - van een Grexit gesproken - bijna vergeten, maar Michel Preud'homme kan nog altijd niet rekenen op uitblinker van vorig jaar Lior Refaelov, de Braziliaan Felipe Gedoz en nieuwkomer Bernie Ibini-Isei. Als die drie jongens straks weer fit zijn dan worden de plaatsjes in het aanvallende compartiment van de Bruggelingen pas echt duur. Zeker nu er niet altijd meer in een 4-3-3 maar ook 3-5-2 wordt geacteerd.

Met 14 zijn ze
Volgt u even mee: voor de positie van diepe spits kan Preud'homme kiezen uit De Sutter, Diaby, Oulare, Brodic en dan loopt er ook nog ene Nicolas Castillo rond op Olympia. Op de flanken is de weelde zo mogelijk nog indrukwekkender: Izquierdo, Bolingoli, Storm, Refaelov, Gedoz, Coopman, Ibini-Isei, Seys en de al genoemde Tuur Dierckx. En dan te zeggen dat Club ene Waldemar Sobota nog op uitleenbasis bij de Duitse tweedeklasser St. Pauli stalde. Wij kunnen ons inbeelden dat de coach en zijn assistenten straks toch voor moeilijke keuzes staan.

GETTY
BELGA
GETTY
BELGA