Imoh Ezekiel is terug: "Ik ben helemaal klaar voor vrijdag"

Standard haalt met Imoh Ezekiel zijn goudhaantje terug, kan hij tegen Moeskroen al meteen schitteren?
PHOTO_NEWS Standard haalt met Imoh Ezekiel zijn goudhaantje terug, kan hij tegen Moeskroen al meteen schitteren?
Het had flink wat voeten in de aarde, maar de verloren zoon is terug op Sclessin. We hebben het natuurlijk over Imoh Ezekiel. De Nigeriaanse spits trekt tot het einde van het seizoen opnieuw zijn geliefkoosde truitje van de Rouches aan en is behoorlijk in de wolken: "Ik ben blij dat ik terug ben bij Standard en ik hoop zo mijn carrière in Europa voort te zetten". Dat vertelde Imoh Ezekiel aan de verzamelde pers. De 21-jarige pocketspits keert voor vijf maanden terug naar Luik en heeft bevestigd dat hij fit is voor de competitiewedstrijd van vrijdag tegen Moeskroen-Péruwelz.

Publiekslieveling Ezekiel is blij dat hij kon terugkeren uit Qatar, waar het voetbal volgens hem veel trager is dan hij eerst dacht. "Ik wilde Al-Arabi verlaten, maar de club had de kaarten in handen. Het duurde even voordat alles geregeld was, wat me een beetje dwars zat, maar nu ben ik blij dat ik hier ben", verklaarde de spits, die met nummer 39 zal spelen. "Geld is niet alles in het leven, maar het is wel belangrijk", klonk het nog bij de Nigeriaan, die zijn zes moeilijke maanden in Qatar als een "levensles" ziet.

Weerzien met Riga
De 21-jarige aanvaller is blij om weer samen te mogen werken met coach José Riga. "Hij heeft me het vertrouwen gegeven. Ik ben klaar voor vrijdag en ik wil mijn bijdrage leveren aan de groep. Ik hoop dat we op een mooie plek kunnen eindigen".

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

Wil van Imoh
De directie van Standard is alvast erg tevreden met de transfer, Ezekiel was een topprioriteit. "Hij geeft ons de diepgang die we misten. Iedereen heeft zijn best gedaan om de overgang te regelen, vooral Imoh zelf, wat zijn wil bewijst om terug te keren bij Standard". De Nigeriaan, voor zes maanden gehuurd zonder aankoopoptie, scoorde tussen januari 2012 en juli 2014 32 keer in 91 wedstrijden voor Standard.