Iachtchouk keert terug naar Anderlecht

BELGA
Voormalig voetballer Oleg Iachtchouk maakt zijn comeback bij Anderlecht. De Oekraïner wordt trainer van de -14-jarigen in het oefencentrum van Neerpede, en keert zo terug naar de club waar hij een groot deel van zijn carrière doorbracht. Paars-wit maakte het nieuws vandaag bekend via zijn website.

Iachtchouk belandde in 1996 in Anderlecht, en bleef er ruim tien jaar spelen. Als trainer van de nationale U14 maakt hij nu voor het eerst zijn comeback bij de club van zijn hart. "Ik heb veel aan paars-wit te danken", zegt Iachtchouk, wiens ouders ook werkzaam zijn op Neerpede. "Ik woon hier op een boogscheut vandaan en kwam sowieso al iedere dag over de vloer. Ik ben altijd met RSCA verbonden geweest. Dat ik nu mijn kennis mag overmaken aan de jeugd is niet alleen een eer, het voelt ook aan als thuiskomen."

Ook Jean Kindermans, hoofd opleidingen bij Anderlecht, is blij met zijn nieuwe jeugdcoach. "Oleg is nu eenmaal een zoon van Anderlecht", zegt de grote baas van de RSCA-jeugd. "Wij zoeken altijd naar ex-spelers met een staat van dienst waar onze jeugdspelers beter van kunnen worden. Met Oleg slaan we iemand aan de haak met een indrukwekkende staat van dienst."

Iachtchouk speelde van 1996 tot 2006 119 competitiewedstrijden voor paars-wit. Daarna ging hij nog uitbollen bij het Griekse Ergotelis (2006-2007), Cercle Brugge (2007-2013), KVC Westerlo (uitleenbeurt in 2013) en BX Brussels (2013-2014).