Houdt leider Club Brugge zich ook staande in kolkend Sclessin?

Timmy Simons bouwt een feestje met de fans na 3-0 de thuiszege tegen Standard.
PHOTO_NEWS Timmy Simons bouwt een feestje met de fans na 3-0 de thuiszege tegen Standard.
Op de 19de speeldag in de Jupiler Pro League gaat de topper Standard-Club Brugge van zondag om 14u30 zonder enige twijfel met de meeste aandacht lopen. Ook Racing Genk-KV Kortrijk van zaterdag (18u) is een interessant duel tussen respectievelijk de nummers zes en twee in de stand.

In de heenronde ging Standard met 3-0 onderuit in Jan Breydel. De 'Rouches' eindigden de bewogen wedstrijd met zijn negenen na rode kaarten voor debutant Enoh en Jeff Louis. Zondag is revanche mogelijk voor de Luikse troepen, die woensdag van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) te horen kregen dat de wegens onlusten stopgezette wedstrijd Standard-Zulte Waregem van 19 oktober 1-2 als uitslag krijgt. Twee pertinente vragen werpen zich op: loodst Michel Preud'homme - nota bene tegen zijn ex-club - zijn blauw-zwart schip ook door de storm van Sclessin? En kan Standard na de opsteker in Charleroi opnieuw vrede sluiten met de achterban?

Kan Mitrovic ook tegen Oostende de netten doen trillen?
Belga Kan Mitrovic ook tegen Oostende de netten doen trillen?

4 duels morgenavond
Vanavond openen KV Mechelen en AA Gent om 20u30 alvast de debatten Achter de Kazerne. Racing Genk en KV Kortrijk kijken elkaar morgen om 18u in de ogen. 'De Kerels' staan verrassend op de tweede plaats in de stand na vijf opeenvolgende competitiezeges. Twee uur na Genk-Kortrijk ontvangt rode lantaarn Lierse op het Lisp Westerlo. Verder staan dan Waasland-Beveren/Charleroi en Cercle Brugge/Moeskroen-Péruwelz op het programma.

Zetten de troepen van Yves Vanderhaeghe in de Cristal Arena hun opmars voort?
PHOTO_NEWS Zetten de troepen van Yves Vanderhaeghe in de Cristal Arena hun opmars voort?

Krijgt Hasi troepen op scherp?
Na de topper van zondag speelt landskampioen Anderlecht om 18u gastheer voor KV Oostende. Paars-wit tankte dinsdag vertrouwen in de Champions League met een 1-1 gelijkspel bij Borussia Dortmund. In de competitie liep het de afgelopen weken minder voor het team van Besnik Hasi. Zo behaalde Anderlecht maar 1 op 9 na nederlagen tegen Moeskroen-Péruwelz (4-2) en Charleroi (3-1) en een gelijkspel tegen Club Brugge (2-2). Sinds begin oktober realiseerde paars-wit eeen povere 10 op 27. Zulte Waregem en Lokeren sluiten om 20u de 19e speeldag af.

Toont Hans Vanaken zich tegen Essevee nog eens de beslissende factor?
PHOTO_NEWS Toont Hans Vanaken zich tegen Essevee nog eens de beslissende factor?

Speeldag 19:

Vrijdag (20u30):

KV Mechelen - AA Gent

Zaterdag (18u):

Racing Genk - KV Kortrijk

Zaterdag (20u):

Lierse - Westerlo

Waasland-Beveren - Charleroi

Cercle Brugge - Moeskroen-Péruwelz

Zondag (14u30):

Standard - Club Brugge

Zondag (18u):

Anderlecht - KV Oostende

Zondag (20u):

Zulte Waregem - Lokeren