Hoeft geen enkele fan van provider te veranderen? Eleven wil deze week nog akkoord met Telenet

Photo News
Op een zucht van de competitiestart stoomt rechtenhouder Eleven Sports zich klaar voor de grote vuurdoop. De televisiezender hoopt deze week nog een overeenkomst te sluiten met Telenet, opdat geen enkele voetbalfan straks van provider hoeft te veranderen. Dit was vanaf dag één de strategie van de rechtenhouder.

Vanaf zaterdag zullen alle wedstrijden te zien zijn op het eerste kanaal van Eleven (Eleven Pro League 1), en dit de hele competitie lang, met uitzondering van de eerste twee speeldagen. Dan zullen op zaterdag twee wedstrijden gelijktijdig om 19 uur worden gespeeld, waardoor er eentje naar het tweede kanaal verhuist. De Pro League wil zo uit het vaarwater van de Champions League-wedstrijden van 20.45 uur blijven.

Wat de programma's met samenvattingen van de matchen op zaterdag- en zondagavond betreft, wordt nog onderhandeld met SBS Belgium, dat onder meer de zender VIER onder zijn dak heeft. De omkadering van de livewedstrijden zal hoofdzakelijk vanuit de stadions gebeuren, maar op zaterdag komt er ook een begeleidend programma vanuit de studio. Bedoeling van de zender is om de kijker iedere dag van de speeldag een andere fanbeleving te geven.

Lees ook:

Beerschot en OHL lopen elk zo’n 1 miljoen euro aan tv-gelden mis, ondanks promotie

Westerlo stapt naar kortgedingrechter in claim om ook nog naar 1A te kunnen

Eleven-presentatoren Benjamin Deceuninck en Gilles De Bilde.
BELGA Eleven-presentatoren Benjamin Deceuninck en Gilles De Bilde.26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lucienne Vandenkerckhove

  Een streaming abonnement (voorlopig) nemen voor oudere klanten 70 en 80+ van Telenet die geen internet hebben is dus niet mogelijk, dus staan die mensen figuurlijk in de kou! Die 10€ vermindering is een afleidingsmaneuver! Het aanbod om een chromecast toestel te kopen aan verminderde prijs toont weer aan dat het enkel om geld gaat en trouwens ook dat heeft geen impact bij die groep mensen! Telenet mag zich schamen en zal veel klanten verliezen! Marketting op zijn slechtst?

 • Paul Van Hooland

  Heb sport play telenet , woensdag koers gezien Polen op Eurosport 1, donderdag kon je kijken Eurosport 3 maar is te betalen . Hoe rijm je dit ? Geld ?

 • Ilse Huyghe

  Nog twee dagen en de competitie begint. Zaterdag geen voetbal aan stevig verlaagde prijs = weg bij de Mechelaars en internet Abo bij 11

 • eddy govaert

  Geen Belgisch voetbal op Telenet is veranderen naar andere provider zoals oranje

 • raymond van der craen

  Geen KRC Genk staat gelijk aan geen Telenet. Als we het morgen niet weten wordt het bye bye telenet!