Hoe relatie tussen Deschacht en Vanhaezebrouck verzuurde: de uppercut te veel?

BELGA
Zijn kwaliteit werd een gebrek: hij wil de beste zijn. Nu dat niet lukt, is ­Olivier ­Deschacht (36) onuitstaanbaar. ­Karakterschets van een eeuwige winnaar die zo alleen maar meer verliest.

Woensdag 7 februari, Brussel, ­Paleis 12. Olivier Deschacht wordt geacht Anderlecht te vertegenwoordigen op het gala van de Gouden Schoen, maar laat zich in laatste instantie verontschuldigen. De bijna 37-jarige verdediger ligt niet ziek in bed. Hij heeft geen plotse familiale verplichtingen. Deschacht heeft simpelweg geen zin om vrolijk te komen doen op de rode loper - dat vloekte met het fluogroen van de hesjes eerder op de dag. De verdeling van de ploegen op training had duidelijk gemaakt dat de verdediger op KV Oostende niet in de basis zou staan. Deschacht voelt zich persoonlijk geslachtofferd op het altaar van een ­sportieve malaise waar iederéén schuld aan heeft.

Een week later zit hij in de B-kern wegens ‘te negatief’.

Je hebt 18% van dit artikel gelezen
29 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • marleen mertens

  Hein moet zijn hand in eigen boezem steken

 • Werry Galle

  Eerst en vooral, ik ben een Club Brugge supporter, maar toch vind ik dat Deschacht dit niet verdiend. Hij is weliswaar niet de beste voetballer van het land, maar hij zou, indien nodig er wel zijn hoofd voor leggen. En dan verdien je hoe dan ook meer respect van bestuur en supporters. Hein bewijst hier alleen zijn onkunde mee. Vooral ook omdat hij er in een adem bijzegt dat het de wens was van de volledige kleedkamer. Maw, het is weer zijn schuld niet.

 • patrick de wael

  oli hou je sterk man wij de oude o-side staan achter je

 • Vanessa Vanlangendonck

  Anderlecht zou een beetje meer respect moeten tonen voor Oli! Wat hij allemaal al gedaan heeft voor de ploeg, fantastisch... Enkel hij durft ook zeggen hoe de zaken er écht voor staan maar dat willen ze maar niet inzien! Het wordt allemaal een beetje zielig!

 • Ria Vanhoyland

  Ik denk dat hein de meest negatieve en arrogante vent in belgie is. Hoe hij zijn ploeg uitmaakt is niet om aan te horen.