Hoe bulldog mee voor de heropstanding van Izquierdo zorgde

Izquierdo voelt zich naar eigen zeggen verantwoordelijker sinds hij voor zijn bulldog moet zorgen.
Instagram José Izquierdo Izquierdo voelt zich naar eigen zeggen verantwoordelijker sinds hij voor zijn bulldog moet zorgen.
Het lachen zal hem nooit vergaan, maar tegenwoordig heeft José Izquierdo (23) toch een zekere sérieux over zich. Op én naast het veld. Met dank aan zichzelf, maar ook aan Lucho, de bulldog die de Colombiaanse sneltrein het concept verantwoordelijkheid bijbracht.

"Hij vernietigt alles wat hij ziet, maar voor de rest gaat het goed", zegt Izquierdo over zijn trouwe viervoeter. "Weet je, bij zo'n hond komt verantwoordelijkheid kijken, daar moet je goed voor zorgen. Onlangs nog was hij ziek en moest ik ermee naar de dierenarts. Vervolgens antibiotica geven, hem wassen. Ik voel me als een 'nanny'. Maar het is die verantwoordelijkheid die ik ook meeneem naar Club. Ik besef dat de dingen die ik goed of slecht doe op het veld effect heeft op heel veel mensen. De trainer, mijn ploegmaats, de fans. Zelfs jullie journalisten..."

Waarom Izquierdo liever een hond heeft dan een vriendin? Wat hij te zeggen heeft over de mindere vorm van zijn vriend Felipe Gedoz en over zijn mindere play-offs van vorig seizoen? Lees het op HLN SPORT PLUS. Proef NU voor 1 euro 5 weken lang van HLN PLUS, onze zone exclusief voor abonnees.

Hey Lucho! #Selfie!
BELGA
BELGA
BELGA