Het opvallendste moment uit Oostende - Club: “Zo zie je toch dat er in Brugge verstandige jongens rondlopen”

BELGA
Opvallend Brugs moment in de Versluys Arena: bij de tweede penalty leek Vanaken de bal op te eisen, maar enkele tellen later trapte Wesley de elfmeter raak. “Knap dat Vanaken persoonlijk succes laat varen.”

Nochtans was het voor de Gouden Schoen het ideale moment om zijn statistieken verder op te krikken. Acht competitiegoals hadden er zomaar negen kunnen worden. Vanaken, achteraf op PlaySports: “Wesley had dat goaltje meer nodig. Hopelijk doet hem dat deugd en is hij nu weer vertrokken. Goed dat we drie punten inlopen op Genk, na wat vorige week tegen Charleroi is gebeurd. Het is zaak om de kloof zo klein mogelijk te houden tot voor de start van de play-offs.”

Photo News

Ook in de studio’s van Telenet Play Sports niets anders dan lof voor het ‘verstandige’ Club. “Ik vind dat knap”, vond gewezen Club-trainer Jacky Mathijssen. “Je hebt Wesley nodig, dus laat je hem die penalty trappen. Dan steken de leiders even de koppen bij elkaar en staan ze toe dat Wesley die geeft. Zonder dat er daar ook een ander misbaar maakt, zoals je dikwijls bij andere ploegen of spelers ziet. Dan weet je dat je met verstandige jongens te maken hebt. Bovendien voelt hij zo ook de steun van zijn collega’s. Alleen vrees ik dat Wesley nog iets meer nodig heeft dan een penaltygoal om weer echt vertrokken te zijn.”

Vanaken zette zelf de eerste penalty om.
BELGA Vanaken zette zelf de eerste penalty om.

Ook mede-analist Eddy Snelders vond het een knappe geste. “Het duidelijkste bewijs dat zo’n Vanaken niet bezig is met persoonlijk succes, maar altijd aan het belang van de ploeg denkt. Zo zijn ze wel, bij Club. Al vind ik niet dat ze echt met een goed gevoel deze match kunnen afsluiten. Daarvoor hebben ze het zichzelf na die 1-2 te moeilijk gemaakt. Club heeft eerst een goed resultaat tegen Gent nodig.”

BELGA12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Cleynhens

  Het was geen penalty, want de scheids had hem BUITEN de rechthoek gelegd !!!! Maar de Varhaegen heeft hem erbinnen laten leggen. Hij staat rechtstreeks in contact met het busje. En zeg niet dat het nietwaar is !!!!!

 • peter van engeland

  Graaide Wesley de bal niet uit de handen van Hans ( volgens de beelden wel) rare beschrijving van dit voorval en een verschil met de reactie van Leko of klopt die ook niet

 • Urdi De vos

  Is altijd hetzelfde liedje, als ze niet kunnen winnen krijgen ze hulp. En waren zij niet teen de VAR?????

 • Franz Vervloet

  @mieke ramon. Was het geen penalty dan misschien volgens jou? Lardot legde hem trouwens initieel buiten de 16, dus je stelling gaat al helemaal niet op.

 • Natacha Verpoort

  de 2 penaltys maar meer dan terecht anders ben je stekeblind