Het belooft een thriller te worden na remonte Cercle: dit zijn de programma’s van de clubs die strijden tegen degradatie

Photo News
Ongemeen spannend is ze, de degradatiestrijd. Cercle Brugge zette afgelopen weeekdn operatie redding verder en heeft de rode lantaarn doorgegeven aan Waasland-Beveren. Ook voor KVO worden het nog bange weken. Een overzicht van de respectievelijke programma’s.

De Vereniging zit in een positieve flow na de negen op negen van de voorbije weken. Cercle (20 punten) speelt bovendien nog drie keer ‘thuis’. Groen-zwart ontvangen dit weekend Gent en sluit de reguliere competitie af tegen KV Oostende. Tussendoor moet Cercle ‘op bezoek’ in Jan Breydel tegen Club. 

Waasland-Beveren (20 punten) heeft nog twee pittige thuiswedstrijden tegen Anderlecht en Gent. Ze moeten ook nog op bezoek bij Moeskroen, dat nergens meer voor speelt. Het valt af te wachten of en vooral te hopen dat voor Waasland-Beveren het trainersontslag van Arnauld Mercier en de aanstelling van Dirk Geeraerd meteen rendeert.

KV Oostende  (22 punten) trekt in de laatste drie speeldagen naar de Bosuil en ontvangt nadien Racing Genk. Alvorens dus op de slotspeeldag dus Cercle Brugge in de ogen te kijken. Mogelijk wordt dat dé wedstrijd die de degradatiestrijd zal beslissen. 

KV OOSTENDE (22 punten)

Speeldag 28: Antwerp-KVO

Speeldag 29: KVO-Genk

Speeldag 30: Cercle-KVO

BELGA

CERCLE BRUGGE (20 punten)

Speeldag 28: Cercle-Gent

Speeldag 29: Club-Cercle

Speeldag 30: Cercle-KVO

( picture by Jimmy Bolcina / Photo News
Photo News ( picture by Jimmy Bolcina / Photo News

WAASLAND-BEVEREN (20 punten)

Speeldag 28: W-B - Anderlecht

Speeldag 29: Moeskroen- W-B

Speeldag 30: W-B - Gent

Photo News12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Danny Buyse

  Ten eerste het was geen duwfout en ten tweede de bal was overduidelijk over de lijn Nicolas.

 • Stijn Van Havere

  Als WB degradeert, hebben ze het volledig aan zichzelf te danken. De 3 punten die men in het begin van het seizoen niet wou halen via de " groene tafel", Antwerp speler die niet speelgerechtigd was, zullen hen nu zuur opbreken.

 • FRANK BERTELS

  Serge mestdagh jij bent grappig de match moeskroen - cercle was niet koosjer

 • Nicolas Van Hoecke

  Gefoefel is er ook bovenin als je ziet dat Brugge een goal krijgt waar de bal niet over de lijn is of na een duwfout.

 • Nick Saenen

  Serge mestach : de kbvb dekt moeskroen in, ze foefelen gewoon lekker mee...