Herboren Patosi: "Bij Maes meer bezig met bank dan met spel"

Sporting Lokeren staat straks voor een belangrijke thuismatch tegen Charleroi. De troepen van Bob Peeters verloren hun eerste confrontatie van het nieuwe seizoen in en tegen Zulte Waregem (3-1) en willen op Daknam absoluut een 0 op 6 vermijden. De Oost-Vlamingen hopen dan ook op een begenadigde dag van Ayanda Patosi. De Zuid-Afrikaanse dribbelkont staat scherper dan ooit en wil ontploffen.

Een uur waren we vorige week zaterdag ver aan de Gaverbeek toen Patosi bij een 2-0 achterstand zijn toverstokje bovenhaalde. De zwierige flankaanvaller zette zich achter een vrije trap en knalde het leer héérlijk binnen. Het begin van een mooie reeks prestaties zou dat kunnen zijn want Patosi voelt zich uitstekend in zijn vel. "Het kan best dat jullie nu een andere speler zien. Het is lang geleden dat ik me nog zo goed in voelde. Ik amuseer mij, op en naast het veld. Dat straal ik ook uit. De nieuwe trainer speelt daarin een hoofdrol."

Enorm veel druk
Verkiest hij Bob Peeters dan boven Peter Maes? "Peter Maes was een totaal ander type. Pas op, een toptrainer. Hij heeft veel voor mij betekend en ik heb tonnen respect voor hem. Alleen oefende hij een enorme druk uit op ons. Tijdens de match had ik door al die instructies soms meer oog voor de bank dan voor het spel. Bob Peeters is op dat vlak helemaal anders."

BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS