Herboren Club dendert in kampioenenstijl over radeloos Essevee: 5-0!

Een indrukwekkend Club Brugge heeft na een magere 0 op 6 opnieuw aangeknoopt met een overwinning. De thuisploeg had geen kind aan een zwak Zulte Waregem. Halfweg had Club zijn schaapjes op het droge na doelpunten van Vanaken en Izquierdo. Ook na de pauze waren de troepen van Preud'homme heer en meester. Diaby faalde eerst nog vanop de stip, maar trapte zijn tweede penalty wel binnen. Vossen dikte met twee treffers aan tot de 5-0 eindstand. Blauw-zwart tankt vertrouwen en legt de druk weer bij Anderlecht dat morgen Oostende (op Schiervelde) in de ogen kijkt.

Coach Preud'homme zag afgelopen week Poulain uitvallen, maar recupereerde wel Engels en Refaelov (ten nadele van Wesley). Verder kreeg Diaby in de spits weer de voorkeur op Vossen. Bij de bezoekers moest Dury door een resem blessures weer sleutelen. Mendy verving Baudry in de verhakkelde verdediging. Buyl maakte dan weer plaats voor Cordaro.

Oppermachtige thuisploeg
Club Brugge schoot als een raket uit de startblokken. Ref Geldhof moest al na twee minuten naar de stip wijzen voor hands van Mendy, maar liet vreemd genoeg verder spelen. Blauw-zwart liet het niet aan het hart komen en kwam via Vanaken verdiend op voorsprong. Essevee maakte werkelijk niets klaar en Club duwde door. Izquierdo verdubbelde kort voor de pauze de bonus met een fraaie volley na een al even mooie aanval, 2-0.

Forfaitscore!
Ook na rust was van een echte wedstrijd geen sprake. Club ging verder op zijn elan en Mendy was telkens de pineut. Eerst haalde hij Izquierdo onderuit in de zestien en niet veel later trok hij ook Diaby tegen de grond. De Malinees pegelde de eerste strafschop nog tegen de lat, maar trapte de tweede - na een discussie met Refaelov en Preud'homme - wel feilloos binnen. Vossen stond nauwelijks twee minuten op het veld of het stond al 4-0 na een mooie aanval. De spits zette in het slot nog de forfaitcijfers op het bord.

Lees het verslag van onze man in het Jan Breydelstadion op HLN PLUS, onze zone exclusief voor abonnees. Proef NU voor 1 euro 5 weken lang van HLN PLUS.

photo_news
photo_news
photo_news
Photo News