Herbeleef: Yannick Ferrera ziet hoe zielloos KV Mechelen ook de boot ingaat op Stayen: 2-0

Yannick Ferrera zit naast zijn gewezen assistent Will Still in de tribunes op STVV.
photo_news Yannick Ferrera zit naast zijn gewezen assistent Will Still in de tribunes op STVV.
STVV
STV
STVV STV
2
0
KV Mechelen KVM
KVM
KV Mechelen
  • KV Mechelen verliest vijfde keer op rij
  • Teixeira kopt op kwartier 1-0 binnen
  • Dussaut maakt er na rust 2-0 van
  • STVV maakt einde aan reeks van 10 matchen zonder zege
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Roman Bezus vervangen door Alexis De Sart
Igor Vetokele vervangen door Fabien Antunes
Rode kaart
Jordan Botaka vervangen door Yohan Boli
Doelpunt Damien Dussaut
Gele kaart voor Damien Dussaut
Gele kaart voor Ahmed El Messaoudi
Laurens Paulussen vervangen door Jules Van Cleemput
Gele kaart voor Yacouba Sylla
Doelpunt Jorge Filipe Avelino Teixeira

fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

Tweede helft afgefloten. Na tien matchen zonder winst pakt Sint-Truiden overtuigend opnieuw de drie punten, al moet gezegd worden dat een stuur- en zielloos KV Mechelen een gewillig slachtoffer was. Teixeira voor de pauze en Dussaut na de rust scoorden logische en verdiende goals. De Kanaries waren veel gretiger en domineerden vanaf de openingsminuut. Wint Eupen morgen van Charleroi, staat KVM allerlaatste.

substitution

Roman Bezus vervangen door Alexis De Sart

Alexis De Sart komt in de plaats van Roman Bezus

substitution

Igor Vetokele vervangen door Fabien Antunes

Fabien Antunes komt in de plaats van Igor Vetokele

red_card

Rode kaart

Rode kaart Fatos Beciraj. De Montenegrijnse spits beleeft alles behalve een leuke kennismaking met de Jupiler League. Na een slappe match tegen Zulte Waregem kwam hij er bij de pauze in tegen STVV, alleen om na een vermeende elleboogstoot aan Teixeira meteen de rode kaart te zien. KVM moet de kelk tot op de bodem ledigen.

Dussaut mist zijn tweede
Sint-Truiden weer gevaarlijk op de counter: Bezus speelt Dussaut aan, maar die mist een unieke mogelijkheid op zijn tweede goal van de avond. Coosemans voorkomt erger voor Mechelen, dat in deze vorm rijp lijkt voor 1B.

substitution

Jordan Botaka vervangen door Yohan Boli

Yohan Boli komt in de plaats van Jordan Botaka

photo_news

Botaka mist 3-0
Een snelle counter van STVV mondt bijna uit in de 3-0. Bezus, goeie match, speelt Vetokele aan op rechts en diens perfecte lage schuiver heeft Botaka aan de tweede paal maar in te werken. Hij raakt de bal verkeerd: zijnet.

belga
substitution

Spelerswissel

Nicklas Pedersen komt in de plaats van Dimitris Kolovos


Match bloedt dood
Na de kans voor Bandé kan KV Mechelen nauwelijks nog voor gevaar zorgen. De schrik zit er duidelijk in bij de Mechelaars, die zonder vertrouwen spelen. Ook Beciraj valt voorlopig op door gestuntel.

photo_news

Bandé mist nog
Mechelen nu toch heel dicht bij de aansluitingstreffer. El Messaoudi werkt zich vrij op rechts en ziet zijn voorzet onhandig behandeld door Teixeira. Tot in de voeten van Bandé, maar de Burkinees ziet zijn inzet ongelukkig voor een quasi lege goal nog over gaan.

photo_news

Coosemans lost
Ook Coosemans deelt in de Mechelse malaise. Hij laat een hoge vrije trap zomaar los, Kotysch kan niet profiteren en trapt op Coosemans die zijn foutje herstelt.
Bekijk de fase hier.

goal

Doelpunt Damien Dussaut

SINT-TRUIDEN - KV MECHELEN 2-0
Doelpunt Damien Dussaut. De goal die in de lucht hing, valt. Bezus, weer hij, zet Vetokele alleen op doel af. Coosemans kan zijn inzet nog redden, maar in de rebound heeft Dussaut maar binnen te werken. De wedstrijd lijkt gespeeld.
Bekijk het doelpunt hier.

yellow_card

Gele kaart voor Damien Dussaut

Gele kaart Damien Dussaut

Dubbele kans STVV
Een veel gretiger Sint-Truiden is dicht bij een tweede goal. Na een nieuwe vrije trap kopt Teixeira terug. Tainmont trapt half naast de bal waardoor Asamoah kan uithalen, maar zijn schot wordt van dichtbij afgeblokt. KV Mechelen ontsnapt alweer.

photo_news
belga
belga
yellow_card

Gele kaart voor Ahmed El Messaoudi

Gele kaart Ahmed El Messaoudi

Vrije trap Bezus naast
Een actieve Roman Bezus zet zich achter een vrije trap even buiten de zestien. De Oekraïener ziet de bal licht afwijken en naast gaan. De hoekschop levert geen Truiens gevaar op. Ondertussen heeft STVV alweer het commando overgenomen.


Eerst kans(je) na rust voor KVM
Via weer Bandé, toch de gevaarlijkste Mechelaar, kan KV Mechelen nog eens de neus aan het venster steken. Cobbaut kan zijn goeie voorzet niet verwerken.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Jules Van Cleemput

belga
start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten


substitution

Spelerswissel

Fatos Beciraj komt in de plaats van Nicolas Verdier. Jankovic wisselt een spits voor een spits. Verdier kwam nauwelijks in het stuk voor, al gaf hij wel de pass op de enige Mechelse kans voor Bandé.


stop

1e helft afgefloten

Eerste helft afgefloten.
Verdiende voorsprong voor Sint-Truiden, dat een drietal opgelegde kansen wist te creëren en Teixeira na een vrije trap van Bezus met het hoofd zag scoren. De Mechelaars waren alleen via Bandé dicht bij een doelpunt.


Mechelen kan niet dreigen
Ondanks de achterstand krijgt KV Mechelen weinig klaargespeeld op het kunstgras. Na de pauze zal KVM uit een ander vaatje moeten tappen, wil het iets oogsten op Stayen. De thuisploeg controleert.

belga
substitution

Laurens Paulussen vervangen door Jules Van Cleemput

Jules Van Cleemput komt in de plaats van Laurens Paulussen

belga

Dussaut mist kans op 2-0
Knappe aanval van STVV. Bezus wordt vrijgespeeld op de rechterflank en zet laag voor. De bal komt in de voeten van Dussaut aan de tweede paal die kan uithalen. Zijn poging gaat maar nipt naast. Mechelen ontsnapt aan een dubbele achterstand.


STVV neemt gas terug
Na het sterk openingskwartier van de Kanaries, bekroond met de openingsgoal, haalt STVV de voet wat van het gaspedaal. Echte kansen creërt KVM niet. Aan de overkant claimt Vetokele tevergeefs een penalty na een duel met Mera.

Jonas De Roeck met instructies.
belga Jonas De Roeck met instructies.

Steppe lost vrije trap
Kenny Steppe komt met de schrik vrij. Hij lost zonder druk een ongevaarlijke vrije trap van Kolovos. Cocalic is in de buurt maar kan niet profiteren.

yellow_card

Gele kaart voor Yacouba Sylla

Gele kaart Yacouba Sylla

belga

Een eerste keer KVM
De reactie van de Mechelaars laat niet op zich wachten. Bandé wordt vrijgespeeld in de zestien, maar kan Steppe niet kloppen. De doelman komt gepast uit en brengt redding.

goal

Doelpunt Jorge Filipe Avelino Teixeira

SINT-TRUIDEN - KV MECHELEN 1-0
Doelpunt Jorge Teixeira. Daar is de verdiende 1-0. Na een fout van El Messaouidi zet Bezus een vrije trap voor de goal van Coosemans. Teixeira kopt ongedekt maar knap binnen in de verste hoek.
Bekijk het doelpunt hier.

belga

Bleek KV Mechelen
Het eerste kwartier is voorbij en de Mechelaars zijn nog niet één keer in de buurt van Steppe geweest. Sint-Truiden controleert en gaat op zoek naar de openingstreffer.

photo_news

Bezus naast
Terwijl KV Mechelen niets klaarspeelt, blijft Sint-Truiden hoog druk zetten en het de Mechelse verdedigers moeilijk maken. Na geharrewar voor doel kan Bezus uithalen. Naast. 'Malinwa' haalt opgelucht adem.
De knal van Bezus zie je hier.

belga
start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt. Sint-Truiden schiet meteen snel uit de startblokken. Vetokele wordt aangespeeld en draait zich goed vrij om meteen uit te halen. Nipt over. Een eerste waarschuwing voor KV Mechelen.
Bekijk het schot van Vetokele hier.


voorbeschouwing

Opstelling KV Mechelen:
Colin Coosemans, Laurens Paulussen, Edin Cocalic, Germán Mera, Elias Cobbaut, Dimitris Kolovos, Yacouba Sylla, Ahmed El Messaoudi, Clément Tainmont, Nicolas Verdier, Hassane Bandé


Opstelling STVV:
Kenny Steppe, Stelios Kitsiou, Sascha Kotysch, Jorge Teixeira, Casper de Norre, Damien Dussaut, Steven De Petter, Samuel Asamoah, Jordan Botaka, Igor Vetokele, Roman Bezus

Vanavond ontvangt Sint-Truiden KV Mechelen. De Kanaries bevinden zich op een knappe gedeelde zesde plaats maar hebben heel wat uitdagers voor dat laatste, felbegeerde play-off 1-ticket. De vraag is echter of de Limburgers nog weten wat winnen is want de laatste tien wedstrijden resulteerden in puntenverlies.

KV Mechelen is in hetzelfde bedje ziek. Malinwa behaalde een 0 op 12 en moet uitkijken voor rode lantaarn Eupen. Toekomstig Ajacied Bandé was afgelopen weekend geschorst tegen Zulte maar maakt vanavond zijn terugkeer. Benieuwd wat dat geeft op Stayen.

Volg alles hier LIVE vanaf 20u30.2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Frans Peeters

    Ferera moet niet lachen wat hij kan ook geen ploeg laten voetballen.

  • Frans Peeters

    Arm Kvm, dat krijg je als je drie jaar na elkaar de betere spelers verkoopt om een nieuwe tribune te kunnen plaatsen.