Herbeleef stuntzege Lokeren bij Racing Genk

BELGA
KRC Genk
GNK
KRC Genk GNK
1
2
KSC Lokeren LOK
LOK
KSC Lokeren
  • Aftrap: 20u
  • Scheidsrechter: Joeri van de Velde
  • Stadion: Luminus Arena
  • Racing Genk zonder geschorste Bailey
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

Nieuwe nederlaag Genk
De bezoekers uit Lokeren boeken een knappe 1-2 zege bij Racing Genk.


Kopbal Colley
Bij Racing Genk zijn Samatta en Susic in de ploeg gekomen, maar het is Colley die gevaarlijk is op een hoekschop. De centrale verdediger, vandaag wel op niveau, kan niet voldoende kracht zetten achter zijn kopbal.


substitution

Spelerswissel

Branislav Ninaj komt in de plaats van Tom De Sutter

substitution

Bryan Heynen vervangen door Mbwana Samatta

Mbwana Aly Samatta komt in de plaats van Bryan Heynen

substitution

Tino-Sven Sušic vervangen door Thomas Buffel

Tino-Sven Susic komt in de plaats van Thomas Buffel

Twee kansen
Beide ploegen zijn dicht bij een nieuwe treffer. Skúlason stuit in extremis op de voet van Walsh; aan de overzijde heeft Copa een knappe save in huis op de plaatsbal van Buffel!

BELGA
goal

Doelpunt voor KSC Lokeren

Doelpunt Sergiy Bolbat
De bezoekers klimmen op voorsprong via Bolbat! De Sutter legt de bal terug tot bij Straetman en de invaller stuurt Bolbat het straatje in. Bolbat blijft kalm en geeft Bizot het nakijken: 1-2! De aflegger van De Sutter was wel met de arm.

BELGA

Puntenverlies?
De thuisploeg kan zich geen puntenverlies veroorloven na de 6-0 nederlaag van vorige week.


Bijna Karelis!
De reactie van Racing Genk heeft enkele minuten op zich laten wachten. Plots is daar Karelis, maar de Griek schiet de bal hoog over.

BELGA
substitution

Spelerswissel

Marko Miric komt in de plaats van Guus Hupperts


Niet op de afspraak
Kan Racing Genk reageren na de gelijkmaker? De troepen van Peter Maes zijn voorlopig niet op de afspraak. Vooral fysiek hebben de Limburgers het moeilijk met een stug Lokeren.

goal

Doelpunt Mehdi Terki

Doelpunt Mehdi Terki
Daar is de verdiende gelijkmaker. De Sutter kopt een voorzet van Galitsios terug tot bij Terki en de middenvelder van Lokeren verschalkt doelman Bizot!

Mindere tweede helft
De tweede helft is van mindere kwaliteit dan de eerste. Veel goede wil, maar het goede voetbal blijft achterwege.


substitution

Spelerswissel

Bob Straetman komt in de plaats van Mario Ticinovic

BELGA

Dé kans op 2-0!
Bij een Genkse counter kan Pozuelo alleen richting de zestien lopen. De vrijstaande Karelis staat te wachten aan de tweede paal, maar Pozuelo wacht te lang om de pass te trappen! Wat een kans op de 2-0.

BELGA

Voorzet Buffel
Racing Genk is een eerste keer gevaarlijk na de pauze, al kan doelman Copa de voorzet van Buffel makkelijk klemmen.


Balbezit voor Lokeren
De Genkenaars hollen voorlopig achter de bal aan. Het is nog wachten op de eerste Limburgse kans na de pauze.

BELGA
start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
De Sutter tikt de bal in één tijd door tot bij Hupperts, maar de Nederlander raakt de bal volledig verkeerd. De bezoekers gaan meteen op zoek naar de gelijkmaker.

BELGA
stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Racing Genk heeft halfweg de eerste helft een verdiende 1-0 voorsprong beet. In een aangename openingsfase kregen beide ploegen enkele kansen. Jongeling Trossard, de vervanger van Bailey, scoorde uit een van de Genkse kansen. Aan de overzijde voorkwamen Dewaest en Colley de gelijkmaker.

BELGA

Volley Trossard
Trossard is aan een goede match bezig als vervanger van Bailey. Hij neemt een bal meteen op de slof, maar zijn poging zoeft net over.

BELGA

Schotje Heynen
Castagne zet zich prima door op de rechterflank en hij geeft de bal op het juiste moment mee met Heynen. Diens schot is te slap en te centraal om Copa te verontrusten. Aan de overzijde kan Hupperts uithalen, maar de Nederlander schiet op de vuisten van Bizot.

BELGA

Even balbezit voor Lokeren
De Genkenaars laten de bal nu aan Lokeren, dat rustig naar een opening zoekt. De laatste minuten is het tempo wat gezakt.

BELGA

Misser Lokeren
De bezoekers reageren vrijwel meteen. Na een snedige counter zijn ze dicht bij de gelijkmaker, maar Dewaest en Colley liggen in de weg. Dit was dé kans op de 1-1!

BELGA
goal

Doelpunt voor KRC Genk

Doelpunt Leandro Trossard
Linksbuiten Trossard glipt door de buitenspelval. Hij omspeelt Copa en legt de bal in het lege mandje.

BELGA

Kopbal Trossard
Draaischijf Pozuelo schildert de bal op het hoofd van Trossard, maar de jongeling is geen kopbalspecialist. Zijn poging gaat net naast.


Open match
De aanvalsgolven blijven elkaar opvolgen. Nu is Racing Genk aan de beurt, maar het vizier van Trossard staat nog niet op scherp. We kijken naar een leuke pot voetbal.

BELGA

Schot Skúlason
Beide ploegen zorgen voor een veelbelovende start, zeker in aanvallend opzicht. Linksachter Skúlason mag ver komen van de Genkse defensie, maar zijn lage schuiver gaat uiteindelijk een metertje naast.

Leuk begin
Het gaat plots snel. Eerst komt Ticinovic in een glansrijke positie, maar Dewaest staat in de baan van het schot. Aan de overzijde heeft Copa weinig moeite met een afstandsschot van Pozuelo.


Poging Karelis
De eerste kans is voor de thuisploeg, maar Karelis stuit op doelman Copa.


Problemen met veldverwarming
Ook bij Racing Genk werkt de veldverwarming niet naar behoren. De ene helft is mooi groen terwijl de andere speelhelft wit kleurt.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt


Bij Racing Genk zitten Brabec, Susic en Samatta op de bank. Bailey pakte vorige week twee gele kaarten en is ook niet van de partij. Dewaest, Heynen, Trossard en Karelis verschijnen aan de aftrap. De bezoekers rekenen op De Sutter; hij moet voor de goals zorgen.

Opstellingen

Racing Genk:
Bizot, Castagne, Dewaest, Colley, Walsh, Heynen, Ndidi, Pozuelo, Buffel, Trossard, Karelis
Lokeren:
Copa, Maric, Skulason, Galitsios, Ingason, Ticinovic, Overmeire, Bolbat, Terki, Hupperts, De Sutter


voorbeschouwing

Om 20u sluiten Racing Genk en Lokeren de 17de speeldag van de Jupiler Pro League af. Voor beide ploegen is dit een belangrijk duel. Racing Genk wil de top zes in het vizier houden terwijl Lokeren momenteel tegen de degradatie vecht. De Genkenaars, die op vier punten staan van een PO1-plek, verloren vorige week met zware 6-0 cijfers bij ploeg in vorm KV Oostende. In de Beker van België zetten ze Waasland-Beveren makkelijk opzij, maar tegen Lokeren moet het echte eerherstel volgen. Trainer Peter Maes kan tegen de Oost-Vlamingen geen beroep doen op de geschorste sterkhouder Leon Bailey. De winger incasseerde tegen KV Oostende twee gele kaarten. Tegenstander Lokeren pakte vorige week een nipte maar deugddoende 1-0 zege tegen concurrent STVV. Voor Kristinsson was het de eerste zege als trainer van Lokeren. Woensdag ging Lokeren in de Croky Cup onderuit tegen AA Gent.

Enkele cijfers:

- Het is de 28ste Genk - Lokeren

- Genk boekte 13 zeges, Lokeren won 8 wedstrijden

- 6 keer eindigde deze confrontatie op een gelijkspel

- Vorig seizoen won Lokeren met 0-2 dankzij goals van Ngolok en Patosi

BELGA
Photo News
Photo News