Herbeleef: Oostende wint verdiend en geeft groepswinst extra glans

  • Aftrap om 20 uur
  • Freethielstadion
  • Scheidsrechter Denis Vanbecelaere
  • Er staat niks meer op het spel
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten


stop

Rust afgefloten

Oostende wint verdiend
Spelleider Denis Vanbecelaere vindt het welletjes en fluit de wedstrijd af. KV Oostende verlaat de Freethiel met een verdiende zege en sluit play-off II af met een knappe 14 op 18. Vanderbiest mag zijn jongens nu opmaken voor een West-Vlaamse kraker tegen KV Kortrijk.


Gelijkmaker afgekeurd!
Aboubakar Oumarou haalt in blessuretijd nog bijna zijn gram maar zijn gelijkmaker wordt afgekeurd wegens buitenspel. De supporters van Waasland-Beveren kunnen hun ontgoocheling niet onderdrukken, Bob Peeters en co blijven met lege handen achter.


substitution

Spelerswissel

De 19-jarige Nils Pierre komt in de plaats van Thomas Foket. Foket kan terugblikken op een prima wedstrijd.

Wat kan de thuisploeg nog?
Het einde van de wedstrijd nadert met rasse schreden. Bij Waasland-Beveren ontbreekt het zeker niet aan goede wil maar het meeste gevaar komt toch van de bezoekers uit Oostende. De kopbalsterke verdediger Schmisser ziet een kopbal gekeerd op de lijn. Even later is daar nog maar eens Wilmet maar zijn stevig schot zoeft over het doel van Steppe. Voorlopig geen tweede goal voor de kwieke flankspeler.


yellow_card

Gele kaart

Geel voor Vermeulen
In een faire wedstrijd krijgen we pas na 78 minuten voetballen een eerste gele kaart. De eer is weggelegd voor rechtsachter Jorn Vermeulen van Waasland-Beveren.


substitution

Spelerswissel

Alweer een blessure
De Slovaak Peter Sladek komt de geblesseerde Niels Coussement aflossen. Vanderbiest moet al voor de tweede keer vanavond een geblesseerde speler vervangen, eerder moest ook Hempte al naar binnen.


0-2 onterecht afgevlagd!
Op aangeven van invaller Sladek knalt Wilmet enig mooi de 0-2 in de winkelhaak. De vreugde is echter van korte duur want het doelpunt wordt afgekeurd. Onterecht zo blijkt!


Misser van jewelste!
'Witte Merel' Oumarou scoorde nog maar drie doelpunten en laat zien waarom. Na een misverstand in de zestien krijgt de spits van Waasland-Beveren dé kans om de bordjes in evenwicht te hangen maar hij slaagt erin om de wenkende doelkans op de paal te besluiten. Waasland-Beveren krijgt aan de overkant bijna het deksel op de neus maar de bedrijvige Wilmet schiet de 0-2 op de benen van de thuisdoelman.

Oostende baas
De troepen van 'Fredje' Vanderbiest trekken het laken langzaam maar zeker naar zich toe. Van Imschoot staat helemaal vrij in het strafschopgebied van de thuisploeg maar hij mikt zijn, nochtans harde, kopbal pal op Steppe. De middenvelder had de hoek voor het uitkiezen.


Jonckheere foutief gestuit?
Bojovic gaat aan het truitje hangen van Michiel Jonckheere maar scheidsrechter Vanbecelaere geeft geen krimp. Bij KV Oostende willen ze graag een penalty maar die komt er dus niet.

Strak begin tweede helft
De koffie moet behoorlijk straf geweest zijn want in de eerste zeven minuten van de tweede helft hebben we al meer doelgevaar gezien dan in de volledige eerste helft. Thuisspeler Maman zet enkele tegenstanders in de wind maar de hoek is te scherp om KVO-doelman Dumesnil in verlegenheid te brengen. Aan de overkant probeert doelpuntenmaker Wilmet het met een plaatsbal maar Steppe heeft al voor hetere vuren gestaan.


Foket opnieuw
KVO-middenvelder Foket toont zich erg bedrijvig en opent de debatten in de tweede helft met een schot dat niet zo heel ver naast het doel van Kenny Steppe belandt. Waasland-Beveren moet dringend wakker worden als het nog punten wil rapen.


start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten

substitution

Spelerswissel

Jonge leeuwen
Bob Peeters gooit nog wat jong geweld in de strijd: Thomas Michot komt in de plaats van Rami Gershon. Met Vermeire en Michot staan bij Waasland-Beveren nu twee debutanten tussen de lijnen.


De eerste helft stond niet bol van de hoogtepunten maar het doelpunt van Wilmet maakt toch wat goed. Waasland-Beveren moet nu in de tweede helft vol aan de bak als het de thuissupporters nog wat plezier wil schenken in de laatste (thuis)wedstrijd van het seizoen. Heeft Bob Peeters nog wat in petto? Als we de bank van de Waaslanders bekijken, vrezen we sterk voor de zaak.


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten

goal

Doelpunt voor KV Oostende

Wilmet treft raak
Op slag van rust komt KV Oostende op voorsprong. Is dat verdiend? Misschien niet, maar het doelpunt van Jonathan Wilmet mag gezien worden. Een voorzet van linksback Martens belandt in de voeten van de flankspeler en met een knap vluchtschot zet hij de kustploeg op voorsprong. Een zeldzaam hoogtepunt in een gezapige partij.

Meer peper en zout
De wedstrijd komt stilaan op gang. Het tempo gaat de hoogte in en er komt meer ruimte voor beide teams. De Kameroener Oumarou schudt een fraaie dribbel uit zijn sloffen. Aan de overkant mikt Thomas Foket op aangeven van Wilmet naast de kooi van Steppe. De 19-jarige Foket is een huurling van AA Gent en wil zich graag in de kijker spelen.


Maric kan het nog
Milos Maric heeft in onze competitie al een mooie reputatie opgebouwd wanneer het aankomt op het afleveren van staalharde vrije trappen. De vaardige Serviër van 32 toont ook op de Freethiel af en toe nog eens zijn kunnen. Zijn pegel wordt echter uit de hoek gedoken door Dumesnil. De thuisploeg houdt er een hoekschop aan over.


Weinig animo
Na een halfuur spelen kunnen we stellen dat Waasland-Beveren de meest offensieve intenties aan de dag legt maar veel gevaar levert dat niet op. Het is net aan de overkant dat Kenny Steppe, ex-Heerenveen, zijn kunnen moet tonen op een gevaarlijke hoekschop.

substitution

Spelerswissel

Tom Vermeire komt in de plaats van Robert Demjan. Voor de jonge belofte zijn het zijn eerste speelminuten in de Jupiler Pro League.

substitution

Spelerswissel

Linksback Jimmy Hempte moet de strijd vervroegd staken. Zijn plaats wordt ingenomen door Gertjan Martens.

Pegel van Jali
De Zuid-Afrikaan Andile Jali laat zien dat hij over wat kruit in de benen beschikt. Met een pegel van net buiten de zestien probeert hij thuisdoelman Steppe in het vizier te nemen maar de bal zoeft naast.


Eerste keer KVO
De bezoekers uit Oostende steken een eerste keer de neus aan het venster. Routinier Tom Van Imschoot draait een vrije trap de zestien binnen maar Kenny Steppe bokst de bal zonder veel problemen weg. Na een kwartier is de wedstrijd in evenwicht.


Fraai schot van Oumarou
We hebben er eventjes moeten op wachten maar de vinnige spits Oumarou zorgt voor het eerste hete standje voor het doel van Dumesnil. Hij neemt de reservedoelman van Oostende met een fraai schot onder vuur maar de Franse goalie redt knap. Op de daaropvolgende corner kopt Oumarou over het bezoekende doel. De wedstrijd lijkt nu echt begonnen!


Gemoedelijke start
Krijgen we een typische eindeseizoenswedstrijd onder een stralend (barbecue)zonnetje? De wedstrijd is alvast aan een erg rustig tempo begonnen. Beide supportersclans proberen dan maar het vuur aan de lont te steken. Het is wachten op een eerste doelpoging.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt


Rust voor basisspelers
KV Oostende is sinds vorige week zeker van groepswinst en dus kan trainer Vanderbiest naar hartelust experimenteren. Enkele basisspelers krijgen rust en starten op de bank. Het gaat onder andere om doelman Didier Ovono, verdediger Xavier Luissint, publiekslieveling Sébastien Siani en de Braziliaanse smaakmaker Fernando Canesin.

Bij KVO liggen ook enkele spelers in de lappenmand maar dat zal het team vanavond worst wezen. Zijn out: Lukaku (pubalgie), Mushekwi (knie) Berrier, Brillant en Depoitre (schouder).


Puzzelen met Bob
Bob Peeters moet op de laaste speeldag zijn puzzelkunsten etaleren want heel wat spelers zijn onbeschikbaar. De middenvelders Bas Sibum en Ruben Gabriel zijn geschorst. Daarnaast staan Robin Henkens, Siebe Blondelle en Hrvoje Cale op één gele kaart van een schorsing. Als zij vanavond een geel karton onder neus geduwd krijgen missen zij de eerste wedstrijd van volgend seizoen. Peeters wil geen risico's nemen en houdt het trio uit voorzorg op de bank.

Ook prijsschutter Dalibor Veselinovic is niet van de partij. De kopbalsterke Serviër recupereert nog van een knieblessure. De Waaslanders moeten de kelk tot op de bodem ledigen want ook sleutelspelers als Karim Belhocine (adductoren), Trickovski (verzwikte enkel) en D'Ulivo (hamstrings) ontbreken. Rowell, Lebbihi en Sterckx waren al langer out. Door de waslijst aan afwezigen komen twee jonge veulens piepen: centrale verdediger Thomas Michot (U19) en middenvelder Tom Vermeire (beloften).

Centrale verdediger Rami Gershon werd door de supporters verkozen tot 'Speler van het Seizoen'. Dat is opvallend want de Israëlier kampte afgelopen seizoen met het nodige blessureleed.


OPSTELLINGEN:

Waasland-Beveren: Steppe, Vermeulen, Bojovic, Gershon, Maman, Godemèche, Luyckx, Maric, Oumarou, Demjan, Emond

Bank: Coosemans, Cale, Michot, Henkens, Vermeire, Blondelle

KV Oostende: Dumesnil, De Schutter, Schmisser, Dessaer, Hempte, Coussement, Jonckheere, Jali, Foket, Van Imschoot, Wilmet

Bank: Ovono, Luissint, Siani, Pierre, Vico, Canesin, Sladek


voorbeschouwing

In het duel tussen Waasland-Beveren en KV Oostende op de slotspeeldag van play-off II valt er niks meer te winnen of te verliezen. De kustjongens knokten zich vorige week op eigen veld naar groepswinst tegen AA Gent. De kloof met 'De Buffalo's' bedraagt 4 punten en is dus onoverbrugbaar. Het zal ons benieuwen of er bij de troepen van 'Fredje' Vanderbiest sprake is van decompressie of zij hun goede vorm nog extra in de verf willen zetten.

Waasland-Beveren heeft een kleurloze play-off II achter de rug, het puurde amper 4 puntjes uit 5 wedstrijden. Bob Peeters en co konden zich na de redding niet meer opladen om in Groep A een rol van betekenis te spelen en uitzicht op Europees voetbal te behouden. Het begon nochtans prima met een thuiszege tegen Lierse. Ondanks de magere reeks zullen de Waaslanders erop gebrand zijn om in de slotwedstrijd in eigen huis nog iets te tonen en met een goed gevoel de vakantie in te gaan.

Volg de hoogtepunten hier LIVE vanaf 20 uur!