Herbeleef hoe Waasland-Beveren en Racing Genk tal van kansen onbenut lieten

BELGA
Waasland-Beveren
WBE
Waasland-Beveren WBE
0
0
KRC Genk GNK
GNK
KRC Genk
  • Aftrap 20u30
  • Freethiel
  • Ref: Frederik Geldhof
  • Beide teams zonder nieuwkomers
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review

Wedstrijd afgefloten
Waasland-Beveren en Racing Genk kwamen niet tot scoren in een nochtans aangename pot voetbal. De Waaslanders waren baas in de eerste periode, Genk miste een hoop kansen in de tweede helft.


Spanning is te snijden
Nog vijf minuten plus wat toegevoegde speeltijd resten beiden elftallen. Genk gaat nadrukkelijk op zoek naar een late winnende treffer, al blijft Waasland-Beveren loeren op de tegenaanval.


Reuzenkans Boljevic!
De volledig vrijstaande Boljevic knikt van dichtbij richting doel. Jackers heeft een prima beenveeg in huis om Genk te behoeden van een achterstand. Prima wedstrijd van de jonge Genkse doelman!


substitution

Spelerswissel

Niels de Schutter komt in de plaats van Jens Cools


Bijna Heynen
Pozuelo dropt de bal aan de tweede paal, waar Heynen net niet voldoende kan deviëren. Het leer belandt zo naast het doel van Köteles.


Wie breekt de ban?
Waasland-Beveren kreunt onder de druk. Genk blijft autoritair baas en zoekt naar de openingstreffer. Krijgen we nog een winnaar?

BELGA

Camacho redt op de lijn!
Pozuelo komt na een listig balletje in scoringspositie. De Spanjaard aarzelt te lang maar kan alsnog op doel besluiten, waar Camacho op de lijn redding brengt voor Waasland-Beveren.


Waasland-Beveren claimt strafschop!
De Freethiel schreeuwt om een strafschop nadat Pozuelo Boljevic tegen de grond werkt binnen de zestien. Ref Geldhof geeft echter geen krimp. Uit de herhaling blijkt dat de bal echt wel op de stip had gekund. Racing Genk komt met de schrik vrij!

Photo News

Vrije trap Malinovskyi net over
Camacho gaat te fors in op de enkels van Trossard en Genk versiert een vrije trap vanop een interessante plek. Malinovskyi neemt zijn verantwoordelijkheid op en krult het leer net over het doel. Desondanks een prima poging.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Rudy Camacho


Kans op kans
Alwéér is het Racing Genk dat voor doelgevaar zorgt. Camacho moet alle zeilen bijzetten om het schot van Pozuelo af te blokken. Het contrast met het Genk van de eerste periode is bijzonder groot bij de Limburgers.


Susic laat grote kans onbenut!
Racing Genk komt opnieuw gevaarlijk opzetten. Uronen krult de bal op het hoofd van Susic. Die laatste ziet zijn kopbal naast belanden. Genk houdt het gaspedaal ingedrukt.

Photonews

Waasland-Beveren komt goed weg!
Na laks verdedigen bij de thuisploeg kan Heynen het leer ei zo na in doel verlengen. Niemand is gevolgd om de deviatie van de middenvelder in doel te werken.


Balbezit Genk, schot Malinovskyi
De Limburgers lijken gretiger uit de kleedkamer te zijn gekomen en eisen de bal op aan in het begin van de tweede helft. Een poging van ruime afstand van Malinovskyi vliegt hoog over het doel. Hier had de Oekraïner betere mogelijkheden.


start

2e helft op gang gefloten

Tweede helft afgetrapt


stop

1e helft afgefloten

Eerste helft afgefloten


Jackers brengt alwéér redding!
Waasland-Beveren morst met de kansen. Deze keer is het Demir die van dichtbij op de benen stuit van de piepjonge Genkse doelman. Genk ontsnapt andermaal!

Photo News

Trossard voorlangs
Trossard komt goed voor zijn bewaker en devieert het leer voorlangs. Eindelijk eens een aanval de naam waardig aan de kant van de Limburgers.


Grote kans Cools!
Cools kapt zich makkelijk vrij en komt plots oog in oog met doelman Jackers. Die laatste gaat goed plat op het zwakke schot van de middenvelder.

BELGA

Pover Genk
Ruim een halfuur onderweg en met mondjesmaat knokt Racing Genk zich in de match. Al hebben de mannen van Stuivenberg het knap lastig om gevaarlijk te zijn in de zone van de waarheid.


Brabec knikt over
Malinovskyi zwiept een prima aangesneden vrije trap voor doel. Invaller Brabec zet zijn hoofd tegen het leer, maar kan zijn kopbal niet kadreren. De bal waait hoog over het doel van Köteles.


Genk heeft het niet onder de markt
Pozuelo probeert Susic het straatje in te loodsen, maar doelman Köteles is bij de pinken om het leer te onderscheppen. Het is het gevaarlijkste wat de Limburgers tot dusver te bieden hebben.


substitution

Spelerswissel

Jakub Brabec komt in de plaats van Sebastien Dewaest


Blessure Dewaest
Dewaest verstapt zich en gaat met een pijnlijk grimas tegen de grond. De bonkige verdediger vraagt meteen om een wissel. De Tsjech Brabec staat klaar om zijn vervanger te worden.

BELGA

Opnieuw Waasland-Beveren
Daar zijn de Waaslanders opnieuw! Cools pikt een afvallende bal op en mikt van buiten de zestien naar de verste hoek. Gano komt net tekort om zijn voet er tegen te zetten en zo zoeft het leer voorlangs.


Gretige start Waaslanders
Waasland-Beveren is het best gestart aan het treffen met Racing Genk. Ditmaal haalt middenvelder Marquet uit. Het harde schot belandt via de rug van Colley in hoekschop.

BELGA

Kopkans Gano!
De eerste echte prik van Waasland-Beveren resulteert in een prima kans. Gano kopt van dichtbij recht in de armen van doelman Jackers.


Studieronde
Rustige openingsfase aan de Freethiel. Beide teams tasten elkaar wat af en dat levert vooralsnog geen doelgevaar op.


start

1e helft op gang gefloten

Eerste helft afgetrapt
Pakt een gehavend Racing Genk de volle buit of gaat Waasland-Beveren met de punten aan de haal?


Tal van wijzigingen
Beide coaches mogen vanavond zoals geweten géén gebruik maken van de wintertransfers. Zo staat er, vooral aan de kant van Racing Genk, een flink gewijzigd elftal aan de aftrap in vergelijking met de vorige competitiewedstrijd. Thomas Buffel keert voor het eerst terug in de selectie. Hij start vanop de bank. Susic fungeert als diepste man vanavond bij de Limburgers.

Photo News

OPSTELLINGEN
Waasland-Beveren: Köteles, Demir, Buatu, Camacho, Jans, Seck, Marquet, Cools, Myny, Boljevic, Gano

Genk: Jackers, Castagne, Dewaest, Colley, Uronen, Kumordzi, Heynen, Malinovskyi, Pozuelo, Trossard, Susic


voorbeschouwing

Voor Racing Genk staat er vanavond alweer een cruciaal duel op het programma met het oog op play-off 1. De Limburgers, zaterdag nog met 1-0 te sterk voor Moeskroen, werken om 20u30 hun inhaalwedstrijd af op de Freethiel tegen Waasland-Beveren. Genk kan een uitstekende zaak doen in het klassement en zich mits winst naast AA Gent en Charleroi hijsen op plek vijf. Dat de Waaslanders geen hapklare brok worden, mag duidelijk zijn. De 'Leeuwen' graaiden afgelopen weekend de volle buit mee uit Eupen (0-2) en gunden zichzelf zo wat meer ademruimte in de strijd tegen degradatie. Waasland-Beveren telt momenteel vijf punten meer dan hekkensluiter Moeskroen.

Puzzelwerk
Beide coaches moeten vanavond sleutelen aan hun elftal. Ze kunnen immers geen beroep doen op de transfers van de wintermercato aangezien het een inhaalwedstrijd is. Vooral Genk-coach Stuivenberg heeft extra puzzelwerk want ook de geblesseerde Samatta ontbreekt in de Genkse selectie. Siebe Schrijvers, voor de winterstop nog actief voor Waasland-Beveren, is niet speelgerechtigd.

Kern Genk: Brabec, Nastic, Wouters, Walsh, Dewaest, Kumordzi, Susic, Trossard, Colley, Tshimanga, Malinovskyi, Buffel, Uronen, Seigers, Pozuelo, Heynen, Jackers, Coucke, Castagne en Vliegen

Kern Waasland-Beveren: Köteles, Goblet, Janssens, Camacho, Demir, De Schutter, Buatu, Jans, Borry, Van Dooren, Marquet, Seck, Cools, Boljevic, Van Remoortere, Myny, Gano, Dhondt, Schwartz, Ampomah

Hijst Racing Genk zich bij de eerste zes of snoept Waasland-Beveren de Limburgers punten af? Het antwoord ontdekt u vanaf 20u30 LIVE op HLN.be!