HERBELEEF hoe Teodorczyk Anderlecht drie gouden punten schonk tegen Club

belga
Anderlecht
AND
Anderlecht AND
1
0
Club Brugge CLU
CLU
Club Brugge
  • Anderlecht verslaat Club met 1-0
  • Teodorczyk zorgde voor enige goal
  • Paars-wit nadert tot op drie punten van Club
  • Blauw-zwart ziet voorsprong slinken
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Abdoulay Diaby vervangen door Jelle Vossen
Doelpunt Lukasz Teodorczyk

fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Wat een ontlading in het Astridpark. Anderlecht blaast de titelstrijd nieuw leven in en nadert tot op drie punten van Club. Teodorczyk tekende voor het enige doelpunt van de match.

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Pieter Gerkens


Flits Limbombe
Toch even alle hens aan dek achterin bij Anderlecht. Limbombe zet Sels aan het werk met een stevige loeier. Houdt die laatste voor het eerst in elf wedstrijden zijn netten droog?


We krijgen vijf minuten toegevoegde speeltijd
Van een echt slotoffensief aan de kant van Club is weinig sprake. Anderlecht blijft al bij al makkelijk overeind. Een tweede nederlaag op rij wenkt voor blauw-zwart.

substitution

Abdoulay Diaby vervangen door Jelle Vossen

Jelle Vossen komt in de plaats van Abdoulay Diaby
Het afgekeurde doelpunt was meteen het laatste wapenfeit van Diaby. Vossen komt hem aflossen in de jacht naar een punt.

Doelpunt Diaby afgekeurd!
Diaby verschijnt na een listig balletje van Wesley oog in oog met Sels. De Malinees omspeelt de doelman en werkt koeltjes af. Het uitvak door het dolle heen, maar de VAR keurt het doelpunt alsnog af voor buitenspel. Héél nipt, maar een correcte beslissing.


substitution

Spelerswissel

Abdoul Dante komt in de plaats van Alexis Saelemaekers
Trieste aftocht voor Saelemaekers, die geblesseerd de strijd moet staken. De youngster van paars-wit krijgt er wel een klaterend applaus bovenop.

belga
substitution

Spelerswissel

Jordy Clasie komt in de plaats van Stefano Denswil
Ook Leko voert een tweede wissel door. Clasie moet het middenveld van Club versterken in het laatste kwartier.


substitution

Spelerswissel

Silvère Ganvoula komt in de plaats van Lukasz Teodorczyk
De moegestreden Teodorczyk wordt naar de kant gehaald. De Pool gaf alvast zijn visitekaartje af met de enige goal tot dusver.


Kopbal Mechele
Club voert de druk stelselmatig op. Een kopbal van Mechele strandt een half metertje over.


Sels voorkomt 1-1!
Plots is Club dicht bij de gelijkmaker. Van erg dichtbij heeft Sels een uitstekende parade in huis om Diaby het scoren te beletten. Anderlecht met de schrik vrij.


Krampen Teodorczyk
Nog een kwart wedstrijd heeft Club om de scheve situatie recht te trekken. Ondertussen krijgt Teodorczyk te maken met krampen. Ook de Pool kwijt zich van zijn defensieve taak vandaag.


substitution

Spelerswissel

Ryota Morioka komt in de plaats van Lazar Markovic
Markovic, die vooral voor rust kon bekoren, mag gaan rusten. Verzekert Morioka Anderlecht van drie gouden punten in de titelstrijd?

photo_news

Eindelijk Club
Dan toch een reactie van de Bruggelingen. Diaby wordt gelanceerd en trapt vervolgens vanuit een scherpe hoek in het zijnet.


Saief laat 2-0 liggen
Ei zo na verdubbelt Anderlecht de voorsprong. Doelpuntenmaker 'Teo' legt de bal panklaar voor Saief, maar die laatste knalt onbesuisd over.

Bekijk HIER de kans!


substitution

Spelerswissel

Wesley Moraes komt in de plaats van Lior Refaelov
Leko gooit met Wesley een eerste troef op tafel. Refaelov mag na een vrij anonieme match gaan rusten.


Gezangen
"Al wie niet springt is FCB", klinkt het op de tribunes in het Astridpark. Hoe bekomt Club van die opdoffer? Voorlopig hebben de manschappen van Leko nog geen reactie in huis.

goal

Doelpunt Lukasz Teodorczyk

GOAL! Teodorczyk knikt raak: 1-0
Daar is ‘Teo’ dan toch. Derde keer, goede keer. Op een vrije trap van Trebel maakt de Pool zich los aan de eerste paal, waarna hij Gabulov met een kopbal in de korte hoek het nakijken geeft: 1-0, Anderlecht virtueel op drie punten van Club.

Bekijk HIER de goal!

Balbezit Club
Club geeft de toon aan in de openingsfase van de tweede helft. Heeft Leko zijn troepen wakker geschud in de kleedkamer?

belga
start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
Heeft het tweede bedrijf wél goals in petto?

Ook kersvers Anderlecht-aanwinst Makarenko is van de partij.
belga Ook kersvers Anderlecht-aanwinst Makarenko is van de partij.
stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Rusten geblazen in het Astridpark zonder goals. Vooral Anderlecht toonde offensieve impulsen en was via Sá en Teodorczyk dicht bij de 1-0. Aan de overzijde trof Diaby al vroeg de kruising.

Blessure Sá?
Opnieuw defensieve kopzorgen voor Vanhaezebrouck? Sá grijpt naar de dij na een luchtduel.


Weinig doelrijpe kansen voor Club
Op de knal van Diaby tegen de kruising na, heeft Club amper iets te bieden op offensief vlak. Ook een afstandsschot van Denswil dwarrelt meters naast de kooi van Sels.


Opnieuw 'Teo', Anderlecht morst
Anderlecht morst met de kansen. Ditmaal wordt Teodorczyk afgezonderd voor doel, maar vanuit een scherpe hoek stuit hij op Gabulov.

Bekijk HIER de kans!

belga
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Brandon Mechele
Mechele gaat als eerste in het boekje van ref Vertenten. De Club-verdediger vliegt te laat in de tackle op Gerkens. Terechte gele prent.


'Teo' test Gabulov
Nieuwe kans voor Anderlecht. Club geeft Teodorczyk vrije baan, maar het schot van de Pool wordt door Gabulov weggeduwd. De vervanger van Vermeer valt vooralsnog op geen foutje te betrappen.

Bekijk HIER het schot!


Bijna Diaby
Aan de overzijde steekt Club nog eens de neus aan het venster. Cools pikt Diaby uit met een lage voorzet, maar Sels heeft dat in de smiezen en onderschept het leer.

belga

Stevige knal Markovic
En daar is Anderlecht alweer. Markovic - erg bedrijvig tot dusver - waagt zijn kans vanop ruime afstand. Gabulov pakt in twee tijden.

Bekijk HIER het schot!


Club groeit
Halfweg de eerste periode en Club groeit gestaag in de match. De Anderlecht-defensie echt verontrusten zit er amper in.

photo_news

Schotje Limbombe
Het is zoeken bij Club. Limbombe probeert het dan maar eens vanuit de tweede lijn. Sels kan al bij al makkelijk klemmen.


Sá dicht bij 1-0!
Op de daaropvolgende hoekschop is Anderlecht erg dicht bij de 1-0. Gabulov heeft een uitstekende reflex in huis om de kopslag van Sá te pareren. Club ontsnapt.


Reactie Anderlecht
Aantrekkelijke openingsfase in het Astridpark. Ook Anderlecht doet nu zijn duit in het zakje op aanvallend opzicht. Een knal van Gerkens wordt door Gabulov uit de korte hoek geranseld.

Bekijk HIER het schot!


Diaby treft de kruising!
Flinke waarschuwing aan het adres van Anderlecht. Diaby neemt een lange bal prima uit de lucht en knalt vervolgens met zijn goede linker pal tegen de kruising. De hoek was erg scherp, dus een meer dan verdienstelijke poging van de Franse Malinees.

Bekijk HIER het schot!


Boze Vanaken
Vanaken wil een vrije trap snel nemen, maar wordt teruggefloten door ref Vertenten. Dat tot groot ongenoegen van de Club-middenvelder.

photo_news

Eerste hoekschop
Al binnen de openingsminuut versiert Anderlecht een eerste hoekschop. Kolfje naar de hand van Trebel, maar niemand kan zijn scherp aangesneden bal in doel verwerken.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
Het eerste fluitsignaal weerklinkt. Ref Vertenten mag de klassieker tussen Anderlecht en Club in goede banen leiden.

Robby Rensenbrink, Gille Van Binst, Johnny Dusbaba, Arie Haan, Jean Thissen en Luc Devroe komen alvast de aftrap geven in het Astridpark.

Devroe: "Vanhaezebrouck ook volgend seizoen onze coach"
Kersvers sportief directeur Luc Devroe bevestigde aan Proximus zopas dat Hein Vanhaezebrouck ook volgend seizoen coach is van Anderlecht.

De Sutter: "Misschien uitgelezen moment voor Club"
"Club beschikt over de beste papieren, maar de geschiedenis leert ons dat ze op Anderlecht moeilijk winnen", zegt Tom De Sutter - die een verleden heeft bij beide topclubs. "Maar hoe langer zo’n reeks duurt, hoe dichter Club bij een overwinning komt. Misschien is dit voor Club het uitgelezen moment om nog eens de drie punten te pakken op Anderlecht."


Anderlecht kon al 10 matchen de nul niet houden
Zeventien keer moest Matz Sels in de voorbije tien matchen de bal uit zijn netten halen. De Anderlecht-defensie kon de voorbije tien wedstrijden de nul niet houden. Kara is nog altijd geblesseerd en het niveau van Spajic en Dendoncker is vaak ondermaats.

belga

Trebel terug bij Anderlecht, Refaelov behoudt vertrouwen
Vanhaezebrouck kan opnieuw beroep doen op Trebel, die terugkeert uit schorsing. Ook Markovic start vanavond. Morioka wordt naar de bank verwezen.

Aan de overzijde is Limbombe er opnieuw bij. Touba, vorige week nog starter in de Ghelamco Arena, zit niet eens in de selectie. Refaelov behoudt het vertrouwen van Leko en Gabulov vervangt de geblesseerde Vermeer.


Opstelling Club Brugge

Opstelling Anderlecht

Geen goals in reguliere competitie
In november ging Club Brugge op bezoek bij Anderlecht. De thuisploeg had de beste kansen en een doelpunt van Harbaoui werd onterecht afgekeurd. Een gemiste kans voor Anderlecht , dat voor de zevende keer niet kon winnen in de competitie.

belga

20 jaar ongeslagen
Het is de 71ste Anderlecht-Club Brugge. In het Astridpark won paars-wit 42 confrontaties, Club Brugge amper zeven. Beide clubs zijn de enige teams die er altijd bij waren in play-off 1. Als we de geschiedenisboeken mogen geloven, zal het moeilijk worden voor Club om te winnen op Anderlecht. Hun laatste overwinning op het veld van paars-wit in de competitie dateert al van twintig (!) jaar geleden, in 1998 werd het 2-3.

photo_news