Herbeleef hoe STVV drie belangrijke punten pakte tegen Mechelen

BELGA
STVV
STV
STVV STV
2
1
KV Mechelen KVM
KVM
KV Mechelen
  • STVV - Mechelen
  • Scheidsrechter: Frederik Geldhof
  • Stadion: Stayen
  • Cruciaal duel voor beide ploegen
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

Einde!


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Jordi Vanlerberghe


Slotfase
Mechelen zet nog eens alles op alles. Vanlerberghe probeert al te goedkoop een penalty te versieren en gaat op de bon voor een schwalbe.


Boli mist
Het is bijna een mirakel dat het nog altijd 2-1 staat. Boli mist twee prima kansen om de wedstrijd helemaal dood te doen. Opnieuw staat Coosemans in de weg. Breekt dit STVV zuur op?

Photo News
substitution

Spelerswissel

Wolke Janssens komt in de plaats van Yohan Boli


substitution

Spelerswissel

Cristian Ceballos komt in de plaats van Damien Dussaut


substitution

Spelerswissel

Cristián Cuevas komt in de plaats van Boli Bolingoli Mbombo


Redding Coosemans
Opnieuw een uitstekende parade van de doelman van KV Mechelen. Nu zweeft hij een knal van Gerkens uit zijn doelvlak.

Photo News
substitution

Spelerswissel

Reda Jaadi komt in de plaats van Nicolas Verdier


Wereldsave Coosemans!
We hebben er lang op moeten wachten, maar daar is dan toch eindelijk een reuzenkans. Met een miraculeuze redding belet Coosemans een tweede treffer van Vetokele en houdt hij zijn ploeg in de wedstrijd.


Schotje Bjelica
De tweede helft blijft toch een mager beestje. Bjelica probeert het dan maar eens van ver. Zijn schot kan Pirard niet verontrusten.


Afgekeurde goal
Boli laat de netten trillen na een knap doorsteekballetje. Helaas voor heel STVV stond de spits duidelijk buitenspel en gaat het feestje niet door.

Photo News
yellow_card

Gele kaart voor Aleksandr Bjelica

Gele kaart Aleksandr Bjelica

Flauwe pogingen
Dan toch eens wat animo in de partij. Eerst heeft Pirard weinig moeite met een flauw schotje van Rits en vervolgens hobbelt aan de overkant een rollertje van Fernandes enkele meters naast de kooi van Coosemans.


Weinig animo
Nog geen doelgevaar na de pauze. Het is wachten op de eerste dreiging. STVV moet wel opletten dat het zich niet in slaap laat wiegen.


start

2e helft op gang gefloten

Tweede helft
De bal rolt opnieuw op Stayen. Kan Mechelen na de pauze met een mannetje minder nog iets terugdoen?

Photo News
substitution

Spelerswissel

Elias Cobbaut komt in de plaats van Nils Schouterden


stop

1e helft afgefloten

Rust

yellow_card

Gele kaart voor Edin Cocalic

Gele kaart Edin Cocalic
Cocalic mag niet mopperen wanneer ref Geldhof een gele kaart onder zijn neus duwt. Vetokele stormde namelijk alleen op Coosemans af.

Schotje Verdier
Malinwa heeft het moeilijk om kansen te versieren. Verdier besluit dan maar om in zijn eetje iets in elkaar te boksen. Het schot van de spits gaat hoog over.

BELGA

Controle STVV
De storm van de thuisploeg is na de 2-1 weer wat gaan liggen. Niet dat Mechelen daardoor in zijn spel komt. De bezoekers hebben het bijzonder moeilijk, deels het gevolg van de vroege uitsluiting.

goal

Doelpunt voor STVV

Doelpunt Stef Peeters, 2-1
Lang heeft Malinwa niet kunnen genieten van de gelijkmaker, want het staat alweer op achterstand. Boli geraakt in eerste instantie niet voorbij Coosemans, maar Peeters is uitstekend gevolgd en duwt makkelijk binnen.

goal

Doelpunt voor KV Mechelen

Doelpunt Nicolas Verdier, 1-1
Alles te herdoen op Stayen. Verdiert reageert sneller dan zijn belager en knalt het gekraakte schot van Kolovos in doel.

BELGA
substitution

Spelerswissel

Jordi Vanlerberghe komt in de plaats van Glenn Claes
Jammer voor Claes die de tol betaald voor de rode kaart van Vitas. Ferrera reorganiseert zijn troepen en brengt met Vanlerberghe een nieuwe verdediger.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Damien Dussaut

second_yellow

Tweede gele kaart

Tweede gele kaart Uros Vitas
Ai ai ai KV Mechelen. Vitas pakt zijn tweede gele kaart na een duidelijke trekfout op doelpuntenmaker Vetokele en mag meteen gaan douchen. KV Mechelen had zich deze avond ongetwijfeld anders voorgesteld.

BELGA
goal

Doelpunt voor STVV

Doelpunt Igor Vetokele, 1-0
Een droomstart voor de thuisploeg dat via Vetokele op voorsprong klimt. De Angolese spits verschalkt Coosemans met een uitstekende trap die net onder de lat binnendwarrelt.

BELGA

Boli mist
Het openingskwartier is best aangenaam met kansen langs beide kanten. Nu krijgt Boli een uitstekende mogelijkheid. De spits knalt echter hoog over. Hier zit toch meer in.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Uros Vitas


Bjelica op de paal
Ook de bezoekers laten zich een eerste keer opmerken en hoe?! Bjelica profiteert van dramatisch verdedigen en treft vanuit een scherpe hoek de buitenkant van de paal.


Eerste keer STVV
De thuisploeg steekt een eerste keer de neus aan het venster. Vetokele kan ontsnappen, maar wordt uiteindelijk afgeblokt.

BELGA
start

1e helft op gang gefloten

Aftrap
De bal rolt op Stayen. Wie knoopt aan met een cruciale driepunter, STVV of KV Mechelen?


Opstellingen

Bij STVV staan de nieuwkomers Mechele, Bolingoli en Vetokele andermaal in de basis. Coach Ferrera wijzigt zijn elftal wel op drie plaatsen. Rits en Bjelica keren terug uit schorsing, terwijl Croizet disciplinair geschorst is. Daardoor komt Claes aan de aftrap. Cobbaut en Filipovic moeten toekijken vanaf de bank.

STVV: Pirard, Dussaut, Mechele, Kotysch, Fernandes, Gerkens, De Petter, Peeters, Bolingoli, Vetokele, Boli

KV Mechelen: Coosemans, Paulussen, Vitas, Cocalic, Bjelica, Claes, Rits, El messaoudi, Schouterden, Kolovos, Verdier


voorbeschouwing

Op speeldag 23 kruisen STVV en KV Mechelen de degens in wat voor beiden een cruciaal duel is.

Door de nederlaag tegen Anderlecht en de winst van degradatieconcurrenten Westerlo en Moeskroen neemt de onrust op Stayen toe. Toch hield Leko gisteren tijdens de persconferentie alle druk weg van zijn spelers. "We moeten alleen naar onszelf kijken, uitgaan van de eigen sterkte en in de resterende matchen gewoon nog tien punten pakken. Te beginnen tegen KV Mechelen", zei hij. Leko kan op de geblesseerde Tchenkoua en Africa-Cup gangers Bagayoko (geschorst) en Djené na selecteren uit een volledig fitte groep. Dat betekent bijna zeker dat nieuwkomers Bolingoli, Vetokele en Mechele voor de twee keer op rij aan de aftrap zullen verschijnen.

KV Mechelen van zijn kant verloor afgelopen weekend verrassend van Westerlo en tuimelde zo uit de top 6. Wil Malinwa de kansen op play-off 1 gaaf houden, mag het zeker niet verliezen op Stayen te meer omdat concurrenten Charleroi en Genk gisteren al wonnen. Bij Mechelen ontbreekt Croizet die disciplinair geschorst is. Verdier, Cocalic, Kolovos en Schouterden staan op één kaart van schorsing.

Mis niets van STVV - KV Mechelen via HLN.be. LIVE vanaf 20u30!